Vakanties

10 x leuke to do’s in de Eifel – Duitsland

De Duitse Eifel staat vooral bekend om de prachtige en veelzijdige natuur. Er is genoeg te beleven en te zien, daarom ideaal wanneer je in een hotel in Duitsland verblijft. En om deze reden heb ik de 10 mooiste plekjes en leukste dingen om te doen in de Duitse Eifel voor je op een rijtje gezet.

1. Wandelen in de Eifel

Een aanrader is om te gaan wandelen in de Eifel. En wel in het Nationaal Park Eifel. Het is het enige nationale park van Noordrijn – Westfalen. Tijdens een wandeling kun je hier een wilde kat of herten tegen komen. Ook als je geen dieren tegen komt tijdens je wandeling wordt je verrast door de mooiheid van de natuur en de diepblauwe meren.

2. Naar de Eifel Zoo

Het Aachener Tierpark Euregiozoo is een bezoekje waard. Het is een van de meest populaire attracties in de Eifel en dat is niet voor niets. In het dierenpark kom je regionale dieren tegen maar ook een aantal niet Europese dieren. En een voordeeltje, de Zoo hanteert straffe inkomprijzen.

3. Daun

Je kent het misschien aan de voormalige naam: Daun Country, tegenwoordig wordt het de Vulkaan Eifel genoemd. Hier kun je tijdens een wandeling de warmtebronnen, lavastromen en geisers tegenkomen. De vulkanen zijn nog steeds actief, dus het is ook een spannende uitstap.

De Maarmeren zijn een kenmerk van de Vulkaaneifel, het zijn ronde meren die het resultaat zijn van eerdere explosies. In de zomer kun je genieten van een lekkere duik in het verfrissende water na een intensieve wandeling.

4. Vogelsang

In het Nationale Park Eifel ligt Vogelsang IP. Het is een voormalig opleidingskamp, gebouwd door de nationaalsocialisten, boven de Urft-dam bij Schleien-Gemünd. Na de Tweede Wereldoorlog kwam dit gebied in onze handen en van de Britten. Pas sinds 2006 is de historische site weer aan Duitsland gegeven. Sindsdien is het een van de meest populaire sites in de Eifel. Er is een tentoonstelling over de tijd van de nazi’s en een tentoonstelling over de huidige Eifel.

5. Monreal

Dit pareltje wil je niet missen tijdens je vakantie in de Eifel. Een wandeling door het centrum van Monreal zal je mond open doen laten vallen. Idyllische vakwerkhuizen, schattige straatjes en steegjes en de twee kastelen Löwenburg en Philippsburg laten je direct verliefd worden. Reis terug in de tijd wanneer je het Driegiebelhaus en het Weberhaus uit 1450 ziet.

6. Rursee

Wist je dat de Rursee één van de grootste stuwmeren van Duitsland is? Je vindt de stuwmeer in het noorden van de Eifel, omgeven door beboste heuvels. Je kunt watersporten uitoefenen op de Rursee, of een van de vele wandel- of fietstochten volgen.

7. Pretpark in de Eifel

Wil je een pretpark bezoeken tijdens je vakantie in de Eifel? Dan is Eifelpark een aanrader. Je vindt hier namelijk een unieke combinatie van pretpark, wildreservaat, dierenpark en valkerij teug. Ga in de wildwaterbaan van wel 360 meter lang! Of wandel over het blote voetenpad door het wildpark in de bergen en ervaar allerlei sensaties op je blote voeten. Wat dacht je van een ritje in de achtbaan? Lekker gillen terwijl je naar beneden gaat. En natuurlijk is het leuk om de dieren te bezoeken. Er is genoeg te doen, je hebt vast aan een dag niet genoeg.

8. Kerstmarkt

In Duitsland vind je de meest sfeervolle kerstmarkten, dat is nu eenmaal een feit. Ben je van plan om naar de Eifel te gaan eind november of in december? Dan is het een must om een van de kerstmarkten te bezoeken. Op de kerstmarkt beleef je de gezellige kerstsfeer dankzij lekkere glühwein, gepofte kastanjes, de houten standjes en de versierde kerstbomen en lampjes. De kerstmarkt in Cochem is van 24 november tot en met 17 december en super gezellig. Maar ook in het eerder genoemde Monreal is er een kerstmarkt, namelijk in het weekend van 16 en 17 december. De toffe stad Trier verwelkomt je graag voor de kerstmarkt van 27 november tot 22 december.

9. Rodelbaan

In het eerder genoemde Eifelpark kun je in de zomer een echte adrenalinekick krijgen in de rodelbaan. Tijdens een spannend ritje van bijna 800 meter door scherpe bochten kun je een snelheid bereiken van bijna 40 km/u! Vind je dat iets te snel? Je kunt zelf de snelheid bepalen met behulp van remhendels.

10.  Moutainbike Eifel

Naast wandelen is het ook zeker een aanrader om te gaan mountainbiken in de Eifel. Vooral in de Vulkaaneifel is het tof om te mountainbiken. Je vindt hier een route netwerk uitgezet door middel van knooppunten. Dankzij deze knooppunten kun je zelf makkelijk routes uitstippelen. Het is een uitdagend gebied, met mooie uitzichten langs de Maaren. 

Dus, wanneer staat jouw volgende vakantie naar de Eifel in Duitsland gepland? Zoals je hebt kunnen lezen is er genoeg te zien en te ontdekken. 

Alle hotels in de Eifel

10 x leuke to do’s in de Eifel – Duitsland was last modified: oktober 18th, 2023 by Hotelspecials
Share
Geschreven door
Hotelspecials

Recent Posts

Toe aan een unieke overnachting?

Vraag jij je nu af wat een unieke overnachting inhoudt? Bij HotelSpecials proberen wij jou…

2 jaar geleden

Sfeervolle kerstmarkten in Limburg – Valkenburg

De plezantste kerstmarkten vind je vlak over de grens. In Valkenburg zijn de kerstmarkten al…

2 jaar geleden

Dit is waarom een wellness vakantie in Duitsland een goed idee is!

In deze tijd wensen we onszelf allemaal wel wat meer rust toe. En waar kan…

3 jaar geleden

De beste winter- en natuuractiviteiten: 8 tips!

Genoeg van al dat binnen zitten? Tijd voor een frisse neus! Ga de deur uit…

3 jaar geleden

De beste alternatieven voor de Kerstmarkten van 2021

De jaarlijkse kerstmarkten in verschillende steden worden vaak druk bezocht en zijn vaak iets waar…

3 jaar geleden

10 Leuke spelletjes voor binnen voor volwassenen

Wanneer je alleen nog maar binnen mag zitten, begint het op een gegeven moment ook…

3 jaar geleden