Citytrips

De 3 redenen voor weekend weg naar Parijs

Wil je binnenkort een weekend weg? Met zoveel mooie steden en natuurgebieden in Europa snappen we dat het lastig kiezen is. Wij geven je graag 3 redenen om een weekend weg naar Parijs te gaan. Want wij zijn overtuigd dat een weekend Parijs zeker op je bucketlist hoort. De stad staat niet voor niets in de top 10 van meest bezochte steden ter wereld.

Romantiek

Parijs heeft de bijnaam stad van de liefde te danken aan de vele pasgetrouwde stelletjes die de stad bezochten als huwelijksreis bestemming. En nog steeds wordt de stad overspoeld door liefdeskoppeltjes.

De Seine is vandaag de dag nog steeds verantwoordelijk voor een flinke dosis romantiek. Je kunt er verschillende boottochten maken die langs de historische panden zoals La Statue de la Liberté en La Place de La Concorde gaan. Een romantisch diner voor twee met live muziek op de boot is ook één van de mogelijkheden tijdens je weekend weg naar Parijs.

De imposante Eiffeltoren trekt overdag al veel bezoek van tortelduifjes, toch is een bezoek in de avond ook zeker de moeite waard. Tussen 21.00 en 24.00 uur is er ieder uur een fantastische lichtshow. Kruip dicht tegen je geliefde aan en geniet van de magische show.

De Moulin Rouge, de wereldberoemde nachtclub, verlicht de buurt in het 18e arrondissement door haar met lampjes versierde rode molenwieken op het dak. Geniet daar van een heerlijk diner tijdens één van de prachtige dansshows, waarna jullie samen naar de romantische hotelkamer kunnen terugkeren. Zo maak je van een weekend weg naar Parijs er één om nooit te vergeten.

Prachtige musea in Parijs

 

Tijdens je weekend weg in Parijs besteed je jouw tijd goed in de vele musea die de stad te bieden heeft.  Ga op onderzoek uit en geniet van de talloze schatten en de omvangrijke geschiedenis die de musea herbergen.

Het Louvre is er één die je niet mag missen, het behoort namelijk tot de beste musea ter wereld! Bekijk de Mona Lisa (van Leonardo da Vinci), De zigeunerin (van Frans Hals) en de Venus van Milo (van Aphrodite) tussen de overige 35.000 top
kunstwerken.  Het museum zelf is ook een kunstwerk: op de binnenplaats van Paleis du Louvre kijk je uit op het paleis en de glazen piramide.

Ben je geïnteresseerd in verschillende culturen? Dan is een bezoek aan het Musée du qui Branly een must. Het museum heeft veel objecten van inheemse kunst uit Afrika, Azië, Oceanië en Amerika. Zo vind je er onder andere bijzondere schilderijen van Aboriginals en kleurrijke gewaden uit Zuid- Amerika.

Voor kinderen is het Cités de Sciensces et de I’Industrie een erg leuk museum om te bezoeken. In dit wetenschapsmuseum kunnen ze namelijk diverse experimenten doen. In de onderzeeër kijken ze hun ogen uit in de wonderlijke onderwaterwereld.

En de chocoladeliefhebber kijkt zijn ogen uit in het chocolademuseum: Musée du Chocolat. Voor elk dus wel wat wils aan musea. En slapen tijdens je weekend weg in Parijs doe je natuurlijk in stijl: in de schilderswijk Montmatre.

 

Disneyland voor de kinderen

Weekend weg naar Parijs met de kinderen? Dan heb je gegarandeerd succes met een bezoek aan het magische attractiepark Disneyland Parijs, dat 32 kilometer ten oosten van de stad bevindt. Ga op de foto met Mickey en Mini Mouse en gil de longen uit je lijf in de achtbanen.

Ook kan je naar Walt Disney Studio Park, wat grenst aan Disnleyland, of bekijk één van de spectaculaire shows. Overnacht op 5 minuten afstand van het geweldige themapark, zodat jullie zoveel mogelijk tijd in de attracties kunnen doorbrengen. En in een half uur ben je in het centrum van Parijs.  Zodat je daar ook nog wat mooie bezienswaardigheden kan zien, zoals de Sacre Coeur en de Notre-Dame. Zo is een weekend weg naar Parijs goed besteed.

Parijs is ontzettend veelzijdig, ideaal dus voor een weekend weg. Zo kan je romantisch met z’n twee een weekend weg gaan, cultuur opdoen en met het gezin een bezoek brengen aan Donald Duck in Disneyland Parijs. Genoeg redenen dus om een weekend weg naar Parijs te gaan. Laat je ons weten wat jouw hoogtepunten waren tijdens je bezoek aan deze fantastische stad?

De 3 redenen voor weekend weg naar Parijs was last modified: mei 1st, 2017 by
Share
Geschreven door

Recent Posts

Toe aan een unieke overnachting?

Vraag jij je nu af wat een unieke overnachting inhoudt? Bij HotelSpecials proberen wij jou…

2 jaar geleden

Sfeervolle kerstmarkten in Limburg – Valkenburg

De plezantste kerstmarkten vind je vlak over de grens. In Valkenburg zijn de kerstmarkten al…

2 jaar geleden

Dit is waarom een wellness vakantie in Duitsland een goed idee is!

In deze tijd wensen we onszelf allemaal wel wat meer rust toe. En waar kan…

3 jaar geleden

De beste winter- en natuuractiviteiten: 8 tips!

Genoeg van al dat binnen zitten? Tijd voor een frisse neus! Ga de deur uit…

3 jaar geleden

De beste alternatieven voor de Kerstmarkten van 2021

De jaarlijkse kerstmarkten in verschillende steden worden vaak druk bezocht en zijn vaak iets waar…

3 jaar geleden

10 Leuke spelletjes voor binnen voor volwassenen

Wanneer je alleen nog maar binnen mag zitten, begint het op een gegeven moment ook…

3 jaar geleden