Vakanties

De beste alternatieven voor de Kerstmarkten van 2021

De jaarlijkse kerstmarkten in verschillende steden worden vaak druk bezocht en zijn vaak iets waar mensen naar uitkijken. Maar hoe gaat dit met de kerst van 2021 worden? Veel kerstmarkten zijn al afgelast en andere zullen hoogstwaarschijnlijk binnenkort worden afgelast. Ook wordt het door de maatregelen lastig om een van de kerstmarkten in Duitsland te bezoeken. Daarom hebben wij de acht beste alternatieven, die je wel kan doen in de winter, voor je opgelijst!

1. Glühwein maken

Glühwein is zeer populair en wordt dan ook veel gedronken met de winter en is als een traditie altijd te vinden op de kerstmarkten. Wat is er nou leuker om deze traditie in stand te houden en thuis je eigen glühwein maken. Super lekker en ook nog eens zo gedaan! Gebruik ons zelfgemaakte HotelSpecials recept voor de lekkerste glühwein. Haal de ingrediënten in huis en genieten maar!

2. Bakken

Iets wat altijd leuk is om te doen en waar iedereen in huis blij van wordt, is bakken. Kies de beste recepten en maak de lekkerste creaties. Sloof je uit en maak heerlijke winterse recepten. Kies bijvoorbeeld voor de geliefde kerststol. Liever iets anders? Ga dan voor overheerlijke oliebollen. Wil je echt helemaal in winterse sferen komen? Ga dan voor de typische Apfelstrudel. Serveer deze heerlijk warm met een bolletje vanille ijs,  slagroom en warme vanillesaus.  3, 2, 1… Bakken maar!

3. Koekhuisje maken 

Maak je eigen koekhuisje. Dit is een typische kersttraditie die je vaak in verschillende kerstfilm tegenkomt, maar in Nederland wordt het niet vaak gedaan en daarom des te leuker om nu te doen. Haal alle ingrediënten van het recept in huis en maak een prachtig (maar vooral lekker) koekhuisje en versier hem in volledige kerstsfeer. Met meerdere een koekhuisje maken? Maak er een wedstrijd van! Wie maakt het mooiste koekhuisje? Ga aan de slag en dit wordt gegarandeerd een geweldige en overheerlijke dag!

4. Organiseer een diner

Sloof je uit en maak een 3-, 4-, of zelfs 5-gangendiner. Ga op zoek naar de beste winterse gerechten en voel je net een sterrenchef! Kies je favoriete gerechten of probeer iets totaal nieuws. Begin bijvoorbeeld met een heerlijke soep of salade. Bereid de lekkerste tussengerechtjes en serveer vervolgens een overheerlijk hoofdgerecht, zoals bijvoorbeeld een winterse stoofpot met groenten en aardappels of ga voor een heerlijke winterse stamppot. En sluit natuurlijk af met een heerlijk winters dessert, zoals de eerder genoemde Apfelstrudel!

Geen zin of tijd om zelf alle gerechten te maken? Vraag ieder lid van het huishouden een gerecht te maken. Zo heb je alsnog een heerlijk diner zonder zelf de hele dag in de keuken te staan.

Tip: dol op wijn? Serveer bij elk gerecht een heerlijke bijpassende wijn of ga voor de overheerlijke zelfgemaakte Glühwein!

5. (Kerst)film marathon  

Niks te doen met dit koude en grauwe weer? Ga heerlijk met een dekentje op de bank zitten, pak de lekkerste snacks en houd een filmmarathon. Bekijk de leukste films. Ben je al helemaal in de kerstsfeer? Houd dan een kerstfilm marathon en bekijk de leukst kerst films! En nee… het is echt niet erg om Home Alone voor de 100ste keer te kijken. Hieronder hebben wij onze top 3 kerstfilm op Netflix voor je op een rijtje gezet:

  • The Polar ExpressDe film gaat over een jongetje die twijfelt aan het bestaan van de kerstman. Op kerstavond wordt hij wakker door lawaai waarna hij uit het raam kijkt en een enorme stoomtrein ziet staan. De jongen stapt in en vertrekt zonder dat hij het weet op een groot avontuur naar de Noordpool, waar hij de kerstman persoonlijk zal ontmoeten.
  • The Christmas Chronicles: In deze film willen een broer (Teddy) en zus (Kate) de kerstman vastleggen op camera. Ze houden in de gaten wanneer de kerstman aankomt en klimmen in de slee. Als gevolg stort de slee neer en is het kerstfeest eigenlijk verpest. Uiteindelijk gaan Kate, Teddy, de kerstman en zijn elfjes samenwerken om het kerstfeest te redden.
  • The Holiday Calendar: Deze film gaat over een getalenteerde fotografe die vast zit aan haar uitzichtloze baan die een antieke adventskalender erft van haar grootvader. Deze kalender lijkt de toekomst te voorspellen én haar de weg naar ware liefde te wijzen. De magie van kerst verricht wederom wonderen.

Liever iets ander kijken dan een kerstfilm? Bekijk onze blog over de beste reisdocumentaires en laat je inspireren voor je volgende reis!

6. Chocolade fondue

Chocolade, wie houdt er niet van? Wat is er nou leuker (en lekkerder) om hier iets heerlijks mee te doen. Ga op een koude dag heerlijk warm binnen een middag chocolade fonduen. Kies je favoriete koekjes, snoepjes of kies voor lekker fruit en dip het heerlijk in de warme chocolade. ​​​​​​​

Houd je niet van chocolade of hou je meer van hartig? Ga dan heerlijk kaasfonduen. Snijd wat groenten en brood en dippen maar!

7. Thuis spelletjes spelen

Gezellig spelletjes spelen met familie en genieten van heerlijke warme chocolademelk met slagroom. Wat wil je nog meer in de koude wintermaanden? Haal je kennis op of speel de leukste spelletjes van vroeger. De leukste spelletjes hebben wij voor je op een rij gezet in onze blog. Neem een kijkje en maak er een topdag van!

 

Toch liever even het huis uit? Dan zijn de volgende activiteiten perfect.

 

8. Schaatsen

Wat is er nou leuker om in de winter te doen dan schaatsen? Haal je schaatsen uit het vet een ga heerlijk een dagje schaatsen. Door het hele land zijn schaatsbanen te vinden in- en outdoor, dus vast en zeker ook bij jou in de buurt! Geniet na alle rondes van een heerlijke warme chocomelk. Heb je geen schaatsen? Geen probleem op bijna alle schaatsbanen zijn schaatsen te huur. Waar wacht je nog op?

9. Wandelen

Ga heerlijk een frisse neus halen en ga de natuur in.  Ga wandelen bij jullie in de buurt of ga een stukje rijden voor een mooie wandeling. Bekijk hier de mooiste wandelroutes van België. Of het nou een grote of kleine wandeling is, ga eropuit!

De beste alternatieven voor de Kerstmarkten van 2021 was last modified: januari 28th, 2021 by redactie
Share
Geschreven door
redactie

Recent Posts

Toe aan een unieke overnachting?

Vraag jij je nu af wat een unieke overnachting inhoudt? Bij HotelSpecials proberen wij jou…

2 jaar geleden

Sfeervolle kerstmarkten in Limburg – Valkenburg

De plezantste kerstmarkten vind je vlak over de grens. In Valkenburg zijn de kerstmarkten al…

2 jaar geleden

Dit is waarom een wellness vakantie in Duitsland een goed idee is!

In deze tijd wensen we onszelf allemaal wel wat meer rust toe. En waar kan…

3 jaar geleden

De beste winter- en natuuractiviteiten: 8 tips!

Genoeg van al dat binnen zitten? Tijd voor een frisse neus! Ga de deur uit…

3 jaar geleden

10 Leuke spelletjes voor binnen voor volwassenen

Wanneer je alleen nog maar binnen mag zitten, begint het op een gegeven moment ook…

3 jaar geleden

De 8 beste reispodcasts op Spotify

Zin om te reizen, maar kan je niet? Sluit je ogen en laat je inspireren…

3 jaar geleden