Hotels

Dit is waarom een wellness vakantie in Duitsland een goed idee is!

In deze tijd wensen we onszelf allemaal wel wat meer rust toe. En waar kan je beter tot rust komen dan in een wellness hotel in Duitsland? Zo geniet je niet alleen van de normale wellnessfaciliteiten, de comfort van hotels in Duitsland en het diverse Duitse landschap. Je profiteert ook nog eens van de natuurlijke bronnen, die ingezet worden voor medische behandelingen die je  helpen stress los te laten en heerlijk te ontspannen. 

Ga bijvoorbeeld naar het Zwarte Woud (Schwarzwald in het Duits). Je kan hier wandelen op klimatorische paden op grote hoogte, ga lekker zwemmen in een meer of breng je lichaam, geest en ziel in harmonie tijdens yoga midden in de natuur. Er zijn daarnaast ook vele thermaal- en minerale baden te vinden. In de klassieke oudheid maakten de Romeinen al gebruik van de genezende krachten van thermaal water en dit is terug te zien in elegante architectuur van de thermen. Dit in combinatie met het culinaire en het culturele aanbod in het Zwarte Woud en de rest van Duitsland maakt jouw wellness vakantie écht onvergetelijk. Laten wij hier net 5 tips hebben voor heerlijke Wellness hotels in Duitsland voor jouw volgende vakantie! 

1. Dorint Marc Aural Resort Bad Gögging

Het 4-sterrenhotel Dorint Marc Aural Resort Bad Gögging ligt in het prachtige Bad Gögging. Dit hotel biedt 2800 m2 aan wellnessruimte. Dit betekent eindeloos genieten en tot rust komen. Er is een thermaal zwembad én een verwarmd buitenzwembad. Verder heeft dit hotel nog veel meer faciliteiten, binnen en buiten, en is er een restaurant waar je elke dag kan genieten van heerlijke maaltijden. 

Dorint Marc Aural Resort Bad Gögging is ideaal voor als je een wellness hotel zoekt met veel faciliteiten, een buiten wellness en vele activiteiten in de omgeving te bieden heeft.

2. Bellevue Rheinhotel

Vind romantiek aan de Rijn. 4-sterren hotel Bellevue Rheinhotel ligt namelijk direct aan de Rijnpromenade. Je profiteert met dit hotel dus niet alleen van de geweldige wellness, maar ook van een diverse omgeving waar je volop kan genieten van de geschiedenis en Romeinse vestigingen. Het hotel weerspiegelt de Art Nouveau stijl en biedt culinaire hoogstandjes aan dankzij het gastronomische aanbod met gevarieerde keuken van gerechten uit de streek. Er is van alles mogelijk bij Bellevue Rheinhotel. Je kan je lichaam trakteren op rustgevende warmte en ontspanning in de wellness, of juist genieten in de natuur. Het hotel ligt in het midden van het UNESCO-werelderfgoed “Boven-Midden-Rijndal”, waardoor het een  perfect startpunt is voor spannende ontdekkingstochten, wandeltochten of een rondvaart over de Rijn. Het hotel heeft veel wellness faciliteiten zoals verschillende sauna’s, stoombaden, ontspanningsruimtes en nog veel meer!

Het Bellevue Rheinhotel is ideaal voor een wellness vakantie waarbij je ook wilt genieten van historie, cultuur en verschillende activiteiten.

3. Centrovital Hotel

Dit pareltje ligt in de historische stad Berlijn, het Centrovital Hotel. Dit luxe 4-sterren wellnesshotel heeft een heerlijke spa met verschillende sauna’s, een groot zwembad van 24 meter, een whirlpool en avonturenzwembad. Er zijn verschillende wellness behandelingen, die je helemaal tot rust laten komen. Ook biedt het hotel een Ayurveda Center (het woord ayurveda staat voor levenskennis). Maak een denkbeeldige reis door het Ayurveda Center en ervaar op een unieke manier hoe ze een holistisch welzijn verzorgen. In korte tijd zal je ondervinden hoe de Ayurvedische behandelingen positief invloed hebben op je welzijn. Buiten wellnessfaciliteiten, biedt het hotel ook een goede gastronomie en een premium fitnessruimte. 

Als je geïnteresseerd bent in de Ayurveda behandeling, dan is het Centrovital Hotel dé plek om deze behandeling te ondervinden. Ook voor de andere faciliteiten is dit hotel zeker de moeite waard om te bezoeken.

4. Hotel am Vitalpark

Hotel am Vitalpark staat echt bekend om haar uitgebreide wellnessaanbod. Het 4-sterrenhotel ligt aan de rand van natuurpark Eichsfeld, in het mooie plaatsje Thüringen. Ook voor een gastronomische vakantie ben je bij Hotel am Vitalpark aan het goede adres. Ze bieden namelijk een smakelijke ervaring van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat. In het hotel is het onmogelijk om niet tot rust te komen in de wellness. De wellness met een grootte van 4.500 m2 heeft 7 sauna’s en stoombaden, waterpret op 1.000 m2, verschillende wellnessbehandelingen, een vitale bar & bistro, én vergeet natuurlijk niet verkoeling te zoeken in het Kneipp-zwembad! Ook voor een actieve vakantie in Thüringen, heeft Hotel am Vitalpark veel mogelijkheden. Er zijn verschillende wandelroutes die je helemaal tot rust zullen brengen, ga op avontuur op de skywalk of in het klimbos of pak de fiets en ontdek de prachtige kasteelruïnes van Hanstein. 

Met een weekendje weg naar Hotel am Vitalpark zal het je aan niets ontbreken, want er is voor ieder wat wils!

5. Häcker’s Fürstenhof Wellness & Spa Resort

Ontdek de gastvrijheid en hartelijkheid in een familiesfeer bij 4-sterrenhotel Häcker’s Fürstenhof Wellness & Spa Resort. Dit hotel biedt een hoog comfort met unieke wellness faciliteiten. De prachtige omliggende omgeving laat je verbazen, want de vulkanische geschiedenis heeft de regio een aantal kostbare geschenken gegeven. Er zijn talrijke minerale thermale bronnen te vinden, zoals Bad Bertrich, waar nog steeds de helende effecten van de natuurlijk verwarmde thermale bronnen ervaren kunnen worden. Ook biedt de omgeving veel historie, cultuur en kan je er heerlijk tot rust komen tijdens de vele buitenactiviteiten. Maar eigenlijk hoef je het hotel niet uit, want de wellness faciliteiten zijn een luxe voor lichaam en ziel. Häcker’s Fürstenhof Wellness & Spa Resort is het enige hotel in Duitsland met een Glaubersalz thermaal bad. De wellness heeft veel te bieden zoals, sauna’s, stoombaden, ontspanningsruimtes en nog veel meer!

Häcker’s Fürstenhof Wellness & Spa Resort is de plek om helemaal je batterij en vitaliteit op te laden. Laat je verrassen door de prachtige omgeving en trek jezelf terug in de natuur!

 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Germany Travel.

©Germany Travel

Dit is waarom een wellness vakantie in Duitsland een goed idee is! was last modified: oktober 18th, 2023 by redactie
Share
Geschreven door
redactie

Recent Posts

Toe aan een unieke overnachting?

Vraag jij je nu af wat een unieke overnachting inhoudt? Bij HotelSpecials proberen wij jou…

2 jaar geleden

Sfeervolle kerstmarkten in Limburg – Valkenburg

De plezantste kerstmarkten vind je vlak over de grens. In Valkenburg zijn de kerstmarkten al…

2 jaar geleden

De beste winter- en natuuractiviteiten: 8 tips!

Genoeg van al dat binnen zitten? Tijd voor een frisse neus! Ga de deur uit…

3 jaar geleden

De beste alternatieven voor de Kerstmarkten van 2021

De jaarlijkse kerstmarkten in verschillende steden worden vaak druk bezocht en zijn vaak iets waar…

3 jaar geleden

10 Leuke spelletjes voor binnen voor volwassenen

Wanneer je alleen nog maar binnen mag zitten, begint het op een gegeven moment ook…

3 jaar geleden

De 8 beste reispodcasts op Spotify

Zin om te reizen, maar kan je niet? Sluit je ogen en laat je inspireren…

3 jaar geleden