Dagje uit

Sfeervolle kerstmarkten in Limburg – Valkenburg

De plezantste kerstmarkten vind je vlak over de grens. In Valkenburg zijn de kerstmarkten al jarenlang de meest bezochte kerstmarkten van Nederland. Doe je kerstinkopen bij de feestelijk verlichte kraampjes en luister naar de kerstliederen. Tijdens het wandelen langs alle markten en bezienswaardigheden warm je op met een glaasje glühwein of een kom erwtensoep. Wij hebben de tofste kerstactiviteiten in Valkenburg voor jou op een rijtje gezet!

De leukste kerstactiviteiten in Valkenburg

Valkenburg staat bekend om zijn mooie en bijzondere kerstmarkten. Valkenburg veranderd in december in een winterwonderland, een soort sprookjesbos in Valkenburg. Ervaar de ultieme sprookjesachtige kerstsfeer in Valkenburg! Bezoek de kerstmarkten en bewonder de mooie grotten.

Ondergrondse kerstmarkten in Valkenburg

De kerstmarkten in Valkenburg zijn heel bijzonder. Deze kerstmarkten zijn namelijk ondergronds. In de tientallen kilometers lange gangenstelsels van de Valkenburgse grotten vind je de kerstmarkten in de Gemeentegrot en de Fluweelengrot. De kerstmarkt onderaan de Cauberg – in de Gemeentegrot – is de grootste, oudste en meest bezochte ondergrondse kerstmarkt van Europa. Bij de Fluweelengrot loop je langs indrukwekkende wandschilderingen, sculpturen en een uniek 18e -eeuws kapel met kerst- en cadeauartikelen.

Openingstijden kerstmarkten in Valkenburg:

Kerstmarkt Gemeentegrot staat van 12 november t/m 30 december 2021.
Maandag t/m vrijdag 10:00 – 17:00 uur.
Zaterdag en zondag 11:00 – 17:00 uur.

Kerstmarkt Fluweelengrot staat van 12 november 2021 t/m 30 december 2021.
Maandag t/m vrijdag 10:00 – 18:00 uur.
Zaterdag t/m zondag 11:00 – 17:00 uur.

Afwijkende openingstijden tijdens kerstdagen en Oud & Nieuw

De grootste ondergrondse Kerststal van Europa

De grootste ondergrondse kerststal van Europa staat ook in Valkenburg! In de Wilhelminagrot vind je het pronkstok van de kerstmarkt in Valkenburg: Magisch Zand. Met een doorsnede van 30 meter en een hoogte van 6 meter is de kerststal, gemaakt van zand, zeker indrukwekkend. Buiten de kerstmarkten en de kerststal zijn er natuurlijk nog meer grotten in Valkenburg. Deze grotten zijn onwijs leuk om te bezoeken met kinderen. MergelRijk is een van de mooiste kerstgrotten, met unieke mergelbeelden en een miniatuurwereld. Bij MergelRijk wordt er in een knusse sfeer verhalen verteld, prachtige beelden getoond en kun je zelf van alles ontdekken op de interactieve tablets.

Het ultieme kerstgevoel in Valkenburg

Naast een bezoek aan de kerstmarkten zijn er meer activiteiten te doen in Valkenburg. Boek bijvoorbeeld een hotel vlakbij de kerstmarkt en volg de culinaire wandeling d’Amuse, waarbij je onderweg bij de beste restaurants van Valkenburg geniet van heerlijke amuses.  De culinaire route kost je nog geen 10 euro! Op woensdag- en zaterdagavond trekt de Christmas parade door het centrum. Je kijkt je ogen uit naar de verlichte praalwagens en alle dansers in kostuum. Santa’s Village is ook zeker het bezoeken waard. Het Theodoor Dorrenplein, in het hart van Valkenburg, wordt omgetoverd tot Santa’s village. In de authentieke chalets kan je terecht voor een oliebol, crêpe, churros en natuurlijk een glaasje glühwein. Santa’s Village staat bekend om Europa’s grootste kerstboom. De kerstboom is versierd met 5.000 lampjes, bij inworp van een klein bedrag gaat de kerstboom zelfs zingen, echt een sprookjesbos in Valkenburg!

Openingstijden Santa’s Village
Van 12 november t/m 30 december 2021
Maandag t/m vrijdag 10.00 – 17.00 uur
Zaterdag en zondag 11.00 – 17.00 uur.

24 en 31 december tot 17:00

5 december van 12:00 tot 17:00

Heerlijk uitrusten in Hotels in Valkenburg

Wat is er leuker dan na een dagje in Valkenburg in een fijn hotel te ontspannen? Zo kun je de volgende dag nog eens genieten van de kerstsfeer in deze stad. Breng meer tijd met elkaar door tijdens de feestdagen en beleef samen in Valkenburg een nieuw avontuur!

Hotels in Valkenburg

Bezoek jij dit jaar de kerstmarkten in Valkenburg?

Sfeervolle kerstmarkten in Limburg – Valkenburg was last modified: december 10th, 2021 by redactie
Share
Geschreven door
redactie

Recent Posts

Toe aan een unieke overnachting?

Vraag jij je nu af wat een unieke overnachting inhoudt? Bij HotelSpecials proberen wij jou…

2 jaar geleden

Dit is waarom een wellness vakantie in Duitsland een goed idee is!

In deze tijd wensen we onszelf allemaal wel wat meer rust toe. En waar kan…

3 jaar geleden

De beste winter- en natuuractiviteiten: 8 tips!

Genoeg van al dat binnen zitten? Tijd voor een frisse neus! Ga de deur uit…

3 jaar geleden

De beste alternatieven voor de Kerstmarkten van 2021

De jaarlijkse kerstmarkten in verschillende steden worden vaak druk bezocht en zijn vaak iets waar…

3 jaar geleden

10 Leuke spelletjes voor binnen voor volwassenen

Wanneer je alleen nog maar binnen mag zitten, begint het op een gegeven moment ook…

3 jaar geleden

De 8 beste reispodcasts op Spotify

Zin om te reizen, maar kan je niet? Sluit je ogen en laat je inspireren…

3 jaar geleden