Dagje uit

De beste winter- en natuuractiviteiten: 8 tips!

Genoeg van al dat binnen zitten? Tijd voor een frisse neus! Ga de deur uit en ga op pad met deze verschillende natuuractiviteiten! Maar wat is er allemaal te doen in de natuur? Wij hebben de leukste winteractiviteiten in de natuur voor je opgelijst. Bezoek bijvoorbeeld een van de vele natuurmonumenten met de onderstaande activiteiten of geniet van de andere uitjes in de natuur. Ook als het regent of als je liever binnen blijft, hebben we genoeg ideeën voor je. Met welke van deze activiteiten in de natuur begin jij?

1. Wandelen

Een veel voorkomend natuuruitje is natuurlijk wandelen. Heerlijk even de benen strekken een even een frisse neus halen. Maak een wandeling bij jouw in de buurt of ga er een stukje voor rijden. Ga bijvoorbeeld heerlijk uitwaaien op het strand of geniet van de natuur in het bos. Kies je voor het bos? Ga dan voor een wandeling met een Boswachter en leer over de natuur! Je kunt er ook voor kiezen om te gaan wandelen in een nieuwe omgeving. Maak dit uitstapje extra speciaal door bijvoorbeeld een hotel in Vlaanderen erbij te boeken, zo ben je er echt even uit!

2. Geocaching

Geen zin in een normale wandeling? Ga dan voor Geocaching! Geocaching is een soort van een speurtocht die je overal in België en zelfs overal ter wereld kan doen. Mensen van over de hele wereld verstoppen deze zogeheten ‘caches’. Vervolgens melden ze deze caches aan via de Geocache app waarna ze gevonden kunnen worden aan de hand van een GPS of je telefoon. Sommige van de caches zijn gemakkelijk te vinden en voor sommige moet je even goed zoeken. Benieuwd geworden naar deze avontuurlijke activiteit? Download de gratis app en bekijk welke catches bij jou in de buurt liggen en ga op zoek!

3. Fietsen/ mountainbiken 

Ook fietsen is een van de veel voorkomende natuuractiviteiten. Pak de fiets uit de schuur en ga heerlijk een stukje fietsen. Dit uitje in de natuur kan je overal doen waar je maar wilt! Doe dit in je woonomgeving of ga een stukje rijden met de auto en ga bijvoorbeeld heerlijk fietsen in de Ardennen. Verken de omgeving en kom op plekken waarvan je misschien het bestaan niet eens wist. Volg een van de vele knooppuntroutes of stippel je eigen route uit. 

Zin in iets meer uitdaging? Ga dan voor een mountainbike ritje. Fiets dwars door de bossen of duinen en maak er een actieve dag van. Kijk hier voor de top 10 mountainbike routes van België.  

 

4. Schaatsen 

Een andere perfecte activiteit voor in de winter is natuurlijk schaatsen. Bij iedereen in de buurt is er wel een schaatsbaan te vinden en als we een goede winter hebben zijn er vaak ook heel veel natuurijsbanen. Bind je schaatsen onder en laat je beste kunsten zien. Warm na het schaatsen heerlijk op met een warme chocomelk met slagroom.  Kijk hier voor een ijsbaan bij jou in de buurt.

5. Ga de sneeuw in

Ligt er sneeuw? Maak dan een heerlijke winterse wandeling, ga sleeën, hou een sneeuwballengevecht of maak een mooie sneeuwpop. Geen sneeuw, maar wil je wel de sneeuw in? Ga dan naar Snow Valley en ga heerlijk een dagje skiën of snowboarden. 

 

Beste activiteiten voor binnen

Geen zin in de eerder genoemde natuuractiviteiten of is het slecht weer en blijf je liever lekker warm binnen? Dan zijn de volgende activiteiten perfect.

6.Maak je eigen (kerst)versiering

Maak het gezellig in huis en maak je eigen kerstversiering. Kies voor een leuke kerstkrans. Maak feestelijke 3D-kerst letters van hout of groene takken. Of ga voor winterse snowglobes die je heel gemakkelijk maakt met een glazen pot. Nog niet overtuigd door deze ideeën? Kies dan voor deze andere leuke ideeën als versiering.

7. Kaarsen maken

Steek de kaarsjes aan en maak het binnen gezellig tijdens deze donkere dagen. Hoe leuk is het dan om deze kaarsen zelf te maken? Laat je creativiteit spreken en maak mooie en bijzondere kaarsen. Zo kan je verschillende mallen gebruiken om verschillende vormen te krijgen. Kies bijvoorbeeld een lege toiletrol, gebruik een oud potje of ga voor een lege Pringle-bus. Kijk hier hoe je makkelijk zelf kaarsen kan maken. 

8. Oude spelletjes spelen

Ga weer even helemaal terug de tijd in met deze oude spelletjes die we vroeger allemaal hebben gespeeld. Maar welke spelletjes hadden we vroeger ook alweer allemaal? Wij hebben onze 8 favoriete spellen van vroeger voor je onder elkaar gezet:

  1. Ganzenbord
  2. Dokter Bibber 
  3. Wie is het? 
  4. Monopoly
  5. Mens erger je niet
  6. Party & Co
  7. Rummikub 
  8. Cluedo

Liever een spel van deze tijd? Bekijk onze blog voor de leukste spellen.

Bekijk ook onze blog voor de beste alternatieven voor de kerstmarkten voor nog meer leuke winteractiviteiten . 

De beste winter- en natuuractiviteiten: 8 tips! was last modified: oktober 18th, 2023 by redactie
Share
Geschreven door
redactie

Recent Posts

Toe aan een unieke overnachting?

Vraag jij je nu af wat een unieke overnachting inhoudt? Bij HotelSpecials proberen wij jou…

2 jaar geleden

Sfeervolle kerstmarkten in Limburg – Valkenburg

De plezantste kerstmarkten vind je vlak over de grens. In Valkenburg zijn de kerstmarkten al…

2 jaar geleden

Dit is waarom een wellness vakantie in Duitsland een goed idee is!

In deze tijd wensen we onszelf allemaal wel wat meer rust toe. En waar kan…

3 jaar geleden

De beste alternatieven voor de Kerstmarkten van 2021

De jaarlijkse kerstmarkten in verschillende steden worden vaak druk bezocht en zijn vaak iets waar…

3 jaar geleden

10 Leuke spelletjes voor binnen voor volwassenen

Wanneer je alleen nog maar binnen mag zitten, begint het op een gegeven moment ook…

3 jaar geleden

De 8 beste reispodcasts op Spotify

Zin om te reizen, maar kan je niet? Sluit je ogen en laat je inspireren…

3 jaar geleden