Categorieën: Uncategorized

10 Leuke spelletjes voor binnen voor volwassenen

Wanneer je alleen nog maar binnen mag zitten, begint het op een gegeven moment ook wel te vervelen. Wat kan je dan nog doen? Spelletjes spelen! Speciaal voor jou hebben wij de leukste spelletjes voor volwassenen opgezocht die je thuis op afstand kunt spelen. Een bijkomend voordeel: ze zijn gratis! En waarschijnlijk ga je je er ook nog nostalgisch bij voelen

Leuke spellen voor volwassenen voor thuis

#1 Wie ben ik

Je kunt dit spel al vanaf 2 personen spelen. Het enige wat je nodig hebt, is pen en papier. Hoe werkt het? Elke speler krijgt een kaartje met daarop de naam van een bekend persoon. Je kunt deze voor elkaar verzinnen. Het kaartje wat jij krijgt, mag je niet bekijken. Je moet namelijk gaan raden wie er op je kaartje staat – met andere woorden: wie jij bent. Dit doe je door gesloten vragen aan de andere spelers te stellen; vragen die dus alleen met ‘ja’ of ‘nee’ beantwoord mogen worden. Krijg je een ‘ja’ als antwoord, mag je nog een vraag stellen. Krijg je een ‘nee’ als antwoord is de volgende persoon aan de beurt. Wie het eerste raadt wie er op zijn/haar kaartje staat, heeft gewonnen. Een heerlijk spelletje voor thuis!

#2 30 seconds

Dit is het perfecte spel voor volwassenen om thuis te spelen. Het enige wat je moet doen is de 30 seconds app downloaden. Het beste is om dit vanaf 4 personen te spelen, maar als je creatief bent, kan je dit spel voor volwassenen ook al vanaf 2 personen. Hoe werkt het? Eén persoon in het team krijgt een overzicht te zien van vijf woorden. Deze persoon moet aan de ander uitleggen wat die woorden zijn zonder het daadwerkelijke woord uit te spreken. Het team die de meeste woorden heeft geraden, heeft gewonnen. Een leuk spelletje voor thuis, maar ook om ergens anders te spelen.

#3 Twerkpong (ja, echt!)

Het klinkt misschien een beetje gek, maar het is één van de leukste spelletjes voor volwassenen om te spelen. Wat heb je nodig? Een lege tissuedoos, touw en pingpongballetjes (of maak zelf balletjes van papier). Je bindt de tissuedoos om je middel met daarin de balletjes erin. Het is de bedoeling dat jij zo hard mogelijk je billen schudt om de balletjes uit de doos te krijgen. Degene die als laatste nog bezig is, verliest! Je mag zelf zijn “straf” verzinnen.

#4 Oude Vlaamse spelletjes

In België zijn er verschillende Oude Vlaamse spelletjes die nu nog steeds heel leuk zijn om te doen. Ga bijvoorbeeld Sjoelenbakken of kies voor Pietjesbak. Deze spelletjes zorgen zeker voor de nodige hilarische momenten.

#5 Galgje

En om maar even verder te gaan op ouderwetse spelletjes voor thuis: galgje! Weet je nog hoe dit gaat? De één moet het woord van de ander raden door letters aan te vragen. Bij elke foute letter komt er een streepje van de galg bij. Als je het woord niet raadt voordat het laatste streepje van de galg is getekend, verlies je.

Woordtip: speelgoedvrachtwagenautobandventieldopjes

#6 Kamertje verhuren

Dit is een ideaal spel voor volwassen om met twee personen te spelen. Het enige wat je nodig hebt, is een vel papier en twee verschillende kleuren pen/potlood. Teken een tig aantal vakjes op het vel papier en het spel voor thuis kan beginnen. Om de beurt kleur je een “muur” in. Wie de laatste muur van het vakje inkleur, mag het kamertje verhuren. Wie de meeste kamertjes heeft bemachtigd, heeft gewonnen.

#7 Hints

Je kunt dit vergelijken met 30 seconds, alleen is dit geen praat spelletje voor volwassenen, maar moet je alle woorden uitbeelden zonder te praten. Je kunt dit in teamverband spelen, maar ook samen als je een beetje creatief bent. Kijk het grappige filmpje hieronder van de jonge René van der Gijp die ooit meedeed aan het gelijknamige tv-programma.

 

Spelletjes spelen op afstand

Deze spelletjes voor volwassenen kun je met elkaar spelen wanneer je niet bij elkaar in huis woont.

#8 Houseparty

De beste app om de vrijdagmiddagborrel online te houden. Je kunt hier met een hele grote groep tegelijk videobellen en op hetzelfde moment spelletjes spelen zoals Triviant. Je zou bijna zeggen dat de vrijdagmiddagborrel nog nooit zo gezellig is geweest!

#9 De slimste mens

Het gelijknamige tv-programma heeft ook een app waar je dit spelletje voor volwassenen samen met vrienden kunt spelen. Daag je vrienden uit om te kijken wie de slimste is! Je hebt zo uren vermaak samen met dit spelletje voor thuis.

#10 Netflix Party

Kijk je normaal samen een serie op Netflix of ga je samen naar de film, maar moet je nu thuis blijven? Het is niet echt een spelletje, maar wel leuk om te doen! Netflix heeft er namelijk voor gezorgd dat je samen een serie of film kan bingen. Je hoeft alleen de extra extensie in je Google Chrome te installeren en je kunt samen op hetzelfde tijdstip kijken. De extensie maakt het ook mogelijk om tussendoor te chatten met elkaar!

Veel plezier met het spelen van deze leuke spelletjes voor binnen voor volwassenen!

Op zoek naar nog meer inspiratie voor de leukste spelletjes? Bekijk dan deze blog voor de leukste bordspellen. Veel speel plezier!

 

10 Leuke spelletjes voor binnen voor volwassenen was last modified: december 4th, 2020 by redactie
Share
Geschreven door
redactie

Recent Posts

Toe aan een unieke overnachting?

Vraag jij je nu af wat een unieke overnachting inhoudt? Bij HotelSpecials proberen wij jou…

2 jaar geleden

Sfeervolle kerstmarkten in Limburg – Valkenburg

De plezantste kerstmarkten vind je vlak over de grens. In Valkenburg zijn de kerstmarkten al…

2 jaar geleden

Dit is waarom een wellness vakantie in Duitsland een goed idee is!

In deze tijd wensen we onszelf allemaal wel wat meer rust toe. En waar kan…

3 jaar geleden

De beste winter- en natuuractiviteiten: 8 tips!

Genoeg van al dat binnen zitten? Tijd voor een frisse neus! Ga de deur uit…

3 jaar geleden

De beste alternatieven voor de Kerstmarkten van 2021

De jaarlijkse kerstmarkten in verschillende steden worden vaak druk bezocht en zijn vaak iets waar…

3 jaar geleden

De 8 beste reispodcasts op Spotify

Zin om te reizen, maar kan je niet? Sluit je ogen en laat je inspireren…

3 jaar geleden