Categorieën: Uncategorized

De 8 beste reispodcasts op Spotify

Zin om te reizen, maar kan je niet? Sluit je ogen en laat je inspireren door de wereldreizigers op Spotify. Met hun adembenemende verhalen nemen ze je mee op hun reizen door de meest uiteenlopende landen van de wereld. Van korte weekendtrips tot wereldreizen, alle soorten verhalen zijn te vinden. Daarnaast kan je je voorbereiden op jouw volgende reis met de beste tips en tricks. Laat je meenemen op een van deze avontuurlijke reizen!

 

1. VanVerhalen – Nederlands

Al je bezittingen verkopen en intrekken in een eigen verbouwde bus. Een gewaagde maar vooral interessante uitdaging. Dit is de uitdaging die Thijs en Florine aangingen. Ze wonen in hun omgebouwde bus (ook wel Van genoemd) en zijn fulltime op reis. In deze podcast vertellen ze over hun leven, waar je eigenlijk allemaal op moet letten, wat ze onderweg tegenkomen en misschien wel het allerleukste: hun reisverslagen.

2. Zero To Travel – Engels

Zero To Travel heeft als doel om de luisteraars te inspireren om op reis te gaan ongeacht je leefsituatie of ervaring. Zo laten ze met inspirerende verhalen en adviezen zien dat reizen voor iedereen is weggelegd, dus ook voor mensen met een klein budget. Ook geeft de maker van de podcast, Jason Moore, je praktische tips, beantwoordt hij verschillende vragen en deelt hij inspirerende verhalen.

3. The Journey – Engels

In deze Engelstalige podcast van KLM vertellen verschillende mensen van over de hele wereld over hun unieke reisverhaal waarmee hun hele leven is veranderd. Van Alaska tot India, deze podcast neemt je mee over de hele wereld. Ga mee op dit avontuur. Of zoals KLM het zou zeggen Close your eyes and go on a journey’.

4. Reisgenoten – Nederlands

Reisgenoten is dé podcast over avontuurlijke reizen. In deze podcast nemen reisjournalist Niels de Jager en filmmaker Daisy Scholte je mee over de hele wereld. In elke aflevering hebben ze het over een specifieke bestemming, delen ze hun spannendste ervaring en geven ze gouden tips voor je volgende trip. Dus of je nou op zoek bent naar een nieuw reisbestemming of gewoon wilt wegdromen bij deze bijzondere verhalen deze podcast heeft het allemaal!

5. Goede Reispodcast – Nederlands

Deze reispodcast is een samenwerking van BNR Nieuwsradio en Columbus Travel en heeft een ouderwets tintje. Zo werkt de podcast als een oude cd, namelijk met een A en B-kant per aflevering. Op de A-kant discussieert journalist Geert Jan Hahn met een gast over verschillende standpunten over reizen, terwijl hij op de B-kant praat over de reiservaringen van dezelfde gast. Voorbeelden van standpunten op de A-kant zijn bijvoorbeeld skischaamte en wordt er gepraat over waarom de backpacker net zo slecht is als de massatoerist. En ook het reizen in de Corona tijd komt natuurlijk aanbod.

6. Indie Travel Podcast – Engels

Deze podcast zit vol met tips en tricks voor als we weer mogen reizen. Hoe vind je minder populaire toeristisch attracties, waar drink je het lekkerste biertje, de beste ideeën voor een roadtrip en nog veel meer onderwerpen worden besproken in deze podcast. Maar ook de bestemmingen zelf komen aanbod, zoals Spanje, Australië en Kroatië. Welke tips neem jij mee op je volgende reis?

7. Travel Tales – Engels

In deze podcast deelt comedian en tv-presentator Mike Siegel de beste en slechtste kanten van de reiservaringen van verschillende bekende en onbekende gasten. Mike was vroeger vaker te gast bij verschillende podcasts en wist toen dat hij dit zelf ook wilde doen. Toen was het voor hem al snel duidelijk dat de podcast over zijn andere passie naast grappen maken en presenteren zou gaan, namelijk reizen. Zo wil hij, door met zijn gasten over hun mooiste en de meeste verschrikkelijkste reiservaringen te praten, bestemmingen leren kennen en mensen te overtuigen de wereld te gaan ontdekken. Verschillende onderwerpen komen voorbij, van besmet worden met de Mexicaanse griep tot als jongste Amerikaan elk land in de wereld bezocht hebben, niks is te gek.

8.The Travel Diaries – Engels

The Travel Diaries is een podcast gemaakt door entertainment- en reisjournalist Holly Rubenstein. In de podcast ben je onderdeel van een gesprek tussen Holly en een van haar gasten. In dit gesprek vertellen de gasten, zoals Tony Wheeler, de oprichter van Lonely Planet, over hoe reizen zijn of haar leven veranderd heeft. Ook hebben ze het over hun eerste reisherinnering, hun favoriete bestemmingen en hebben ze het ook over hun bucketlist.

De 8 beste reispodcasts op Spotify was last modified: november 27th, 2020 by redactie
Share
Geschreven door
redactie

Recent Posts

Toe aan een unieke overnachting?

Vraag jij je nu af wat een unieke overnachting inhoudt? Bij HotelSpecials proberen wij jou…

2 jaar geleden

Sfeervolle kerstmarkten in Limburg – Valkenburg

De plezantste kerstmarkten vind je vlak over de grens. In Valkenburg zijn de kerstmarkten al…

2 jaar geleden

Dit is waarom een wellness vakantie in Duitsland een goed idee is!

In deze tijd wensen we onszelf allemaal wel wat meer rust toe. En waar kan…

3 jaar geleden

De beste winter- en natuuractiviteiten: 8 tips!

Genoeg van al dat binnen zitten? Tijd voor een frisse neus! Ga de deur uit…

3 jaar geleden

De beste alternatieven voor de Kerstmarkten van 2021

De jaarlijkse kerstmarkten in verschillende steden worden vaak druk bezocht en zijn vaak iets waar…

3 jaar geleden

10 Leuke spelletjes voor binnen voor volwassenen

Wanneer je alleen nog maar binnen mag zitten, begint het op een gegeven moment ook…

3 jaar geleden