Dagje uit

Efteling: een sprookje voor de hele familie

Zelf vind ik de Efteling een van de leukste attractieparken van Nederland. Het hele gezin heeft namelijk een plezante tijd in het park. Laat je verwonderen tijdens een ritje in de prachtige Droomvlucht, wandel langs Doornroosje in het Sprookjesbos of gil je longen uit je lichaam in de achtbaan Joris en de Draak. Op zoek naar praktische informatie over het park? Lees dan gauw verder.

efteling atracties

Met een uitgebreid en gevarieerd aanbod aan attracties is er veel te beleven voor het hele gezin. Hieronder een greep uit de attracties.

Symbolica: Paleis der Fantasie

Op 1 juli 2017 heeft de Efteling deze gloednieuwe, overdekte familie-attractie geopend. Tijdens je ritje beleef je een eigen avontuur door het Paleis der Fantasie. Je kiest uit drie verschillende paleistours met interactieve elementen. Ontdek de magische en verborgen kamers en ga op audiëntie bij de koning.

Joris en de Draak
In deze houten achtbaan, met de banen ‘Water’ en ‘Vuur’, strijd je tegen een ander race team. Wie het snelst de draak verslaat heeft gewonnen. Maar pas op, de draak spuwt ook vuur of water…

Baron 1898
Wauw, dit is een attractie voor dare-devils. Je stort namelijk wel 37,5 meter omlaag! Voel de kriebels in je buik wanneer je met een noodgang naar beneden valt.

Droomvlucht
Laat je meevoeren in een wereld van elfjes, trollen, eenhoorns en bosdieren. Het hele gezin geniet van de zwevende steden in het donker en de feeachtige wezens in deze indoor attractie. Ga meerdere keren, want je ontdekt tijdens elk ritje wel weer iets nieuws.

Sprookjesbos
Hier komen sprookjes tot leven. Wandel tussen de reuzen en trollen, dansende rode schoentjes en kom Pinokkio, de Wolf en de zeven geitjes en Doornroosje tegen. Laat je verwonderen, leuk voor jong en oud.

De Vliegende Hollander
Snelheid, water en een legende. In deze attractie stap je in de wereld van kapitein Willem van der Decken, die met zijn schip De Hollanders op zoek was naar rijkdom en zelfs tijdens dagen waar het verboden was om te varen, zijn schip de zee op liet gaan. Sindsdien is iedereen die aan boord was gedoemd om te blijven varen. Het schip met felrode zeilen wordt nog steeds overal ter wereld gezien.

Python
Kronkelende bewegingen, een dubbele looping en een kurkentrekker. Voel de adrenaline door je lichaam razen wanneer je wel twee keer over de kop gaat. Durf jij deze achtbaan aan? Let op: vanaf september tot december 2017 is de achtbaan in onderhoud.

Carnaval Festival
In deze overdekte attractie zie je alleen maar blije mensen. Ontdek de verschillende culturen van over de hele wereld. Maar pas op: het vrolijke deuntje wat je tijdens het ritje hoort blijft de hele dag in je hoofd afspelen, ik heb je gewaarschuwd J

Entertainment en een hapje en een drankje

Tijdens je dagje voel je vast je maag rommelen. Gelukkig zijn er 16 verschillende restaurantjes en eethuisjes waar je terecht kunt voor wat lekkers. Op zoek naar entertainment? Met diverse parkshows die gratis toegankelijk zijn is er genoeg keuze.

Overnachting in het Efteling Hotel

Ideaal voor je bezoek aan het bijzondere park is een overnachting bij het Efteling Hotel. Steek de straat over voor de speciale ingang voor gasten van het Efteling hotel, je staat dus binnen enkele minuten al in het park. Ook in de kamers van het hotel ervaar je al de sfeer van de Efteling, dankzij sprookjesachtige details. Begin de dag goed aan het royale ontbijtbuffet, zodat je vol energie alle attracties kunt ontdekken.

Wanneer je jouw overnachting reserveert is dit inclusief Efteling tickets (waarbij je een half uur eerder het park mag betreden), ontbijt en parking bij het hotel. Waar wacht je nog op? Reserveer snel jouw bezoek.

Openingsuren van de Efteling

Het park is het gehele jaar geopend. Hieronder heb ik de exacte openingsuren voor je genoteerd.

Maandag tot en met vrijdag                                        11:00 tot 18:00 uur
Zaterdag en zondag                                                      11:00 tot 19:00 uur

Speciale openingstijden

Zomervakantie (t/m 31 augustus 2017)                    ma t.e.m. zo 10:00 tot 20:00 uur (vrijdag en zaterdag tot 23:00 uur)
Nazomer en herfst                                                         10:00 tot 18:00 uur
Winter Efteling                                                               11:00 tot 18:00 uur (za en zo tot 19:00 uur)
Oudjaar & Nieuwjaar                                                    11:00 tot 18:00 uur (met speciaal ticket 19:00 tot 1:00 uur)

Efteling Adres

Efteling Park/ Theater
Europalaan 1
5171 KW Kaatsheuvel

Efteling hotel
Horst 31
5171 Ra Kaatsheuvel

Efteling: een sprookje voor de hele familie was last modified: juli 19th, 2017 by
Share
Geschreven door

Recent Posts

Toe aan een unieke overnachting?

Vraag jij je nu af wat een unieke overnachting inhoudt? Bij HotelSpecials proberen wij jou…

2 jaar geleden

Sfeervolle kerstmarkten in Limburg – Valkenburg

De plezantste kerstmarkten vind je vlak over de grens. In Valkenburg zijn de kerstmarkten al…

2 jaar geleden

Dit is waarom een wellness vakantie in Duitsland een goed idee is!

In deze tijd wensen we onszelf allemaal wel wat meer rust toe. En waar kan…

3 jaar geleden

De beste winter- en natuuractiviteiten: 8 tips!

Genoeg van al dat binnen zitten? Tijd voor een frisse neus! Ga de deur uit…

3 jaar geleden

De beste alternatieven voor de Kerstmarkten van 2021

De jaarlijkse kerstmarkten in verschillende steden worden vaak druk bezocht en zijn vaak iets waar…

3 jaar geleden

10 Leuke spelletjes voor binnen voor volwassenen

Wanneer je alleen nog maar binnen mag zitten, begint het op een gegeven moment ook…

3 jaar geleden