Vakanties

10 goede boeken voor op vakantie

Heb jij ook altijd zin om te lezen, maar nooit de tijd? Het is een probleem waar veel mensen last van hebben. De vakantie is dan ook het ideale moment om eindelijk een boek open te slaan en je helemaal in een andere wereld te verliezen. Een goed verhaal, een lekker drankje bij de hand en niets anders aan je hoofd… ideaal! Maar waar begin je? Wij helpen je graag en zetten speciaal voor jou onze top 10 beste boeken voor op reis op een rij.

#1 Huidpijn – Saskia Noort

Toen een vriendin van mij dit boek aan het lezen was tijdens onze vakantie op Curaçao hoorde ik alleen maar: Nee! Wat?! O mijn god. *schrik*. Ze overtuigde mij om het boek ook te lezen, en dat heb ik geweten. Binnen twee dagen had ik hem uit! Eén van de beste boeken voor op vakantie!

Iedereen heeft een duistere kant. Ook Anne, Nederlands populairste televisiepresentatrice en journaliste. Als ze haar grote liefde – en daarmee haar droom – dreigt te verliezen en het verdriet hierover breed wordt uitgemeten in de pers, moet ze alles op alles zetten om niet ook nog door haar vrienden, familie en eigen verstand in de steek gelaten te worden.

Alle boeken van Saskia Noort bekijken

#2 Close-up – Esther Verhoef

De Volkskrant schreef dat dit boek alles heeft om de boekhandels uit te vliegen. Als je zin hebt in een boek vol spanning dan kan je dit boek niet links laten liggen. Een perfect boek voor op vakantie wanneer je ligt te bakken op het strand!

De tweeëndertigjarige Margot Heijne heeft een nare scheiding achter de rug. Ze probeert haar leven op orde te krijgen en haar zelfvertrouwen terug te winnen. Haar nieuwe leven komt in een gevaarlijke stroomversnelling terecht als ze Leon Wagner ontmoet, een mysterieuze, dominante man met een bijzondere vriendenkring, die wel erg veel invloed op haar krijgt…Over het najagen van dromen, onzeker zijn over je lichaam en het bepalen van grenzen.

Alle boeken van Esther Verhoef bekijken

#3 De edele kunst van not giving a fuck – Mark Manson

Ben je niet zo van de thrillers en/of fictie boeken, dan is dit een leuk boek voor op vakantie. Soms is het namelijk heerlijk om niet altijd maar positief te moeten blijven. Het boek is heerlijk humoristisch en zit vol met zelfrealistatie-momentjes.

Van populair weblog naar New York Times-bestseller is dit hét boek voor zelfhulphaters! Stop met altijd maar positief zijn, en leer in plaats daarvan om te gaan met je tekortkomingen en de tegenslagen in het leven. Zodra je niet meer wegrent voor je angsten, fouten en onzekerheden maar de pijnlijke waarheid onder ogen durft te zien, vind je de moed en het zelfvertrouwen waar je in deze tijd zo’n behoefte aan hebt.

Alle boeken van Mark Manson bekijken

#4 Mannen die vrouwen haten – Stieg Larson

Dit boek is het eerste boek van de Scandinavische Millenium trilogie en steengoed! Ik zeg niet meer dan dat deze trilogie van boeken perfect om te lezen op vakantie. 

Mikael – een charmante journalist – wordt benaderd door oud-zakenman Henrik Vanger. Veertig jaar geleden is de zestienjarige Harriët Vanger op mysterieuze wijze verdwenen en vermoedelijk vermoord. De zaak is echter nooit opgelost en inmiddels verjaard. Toch wil Henrik Vanger graag dat Mikael zich hier nog eens op stort. Aanvankelijk lijkt het onderzoek nergens op uit te lopen. Totdat Mikael met hulp van Lisbeth – een gecompliceerde vrouw, maar uitstekende hacker – op een spoor stuit dat rechtstreeks naar een zeer duister en bloedig familiegeheim voert…

De hele Millenium trilogie bekijken

#5 Lentevuur – Suzanne Vermeer

Een boek van 174 bladzijden en elke pagina is de moeite waard. Een heerlijk laagdrempelig boek voor op vakantie wat in één ruk is uit te lezen valt. Wist je dat Suzanne Vermeer een pseudoniem is en niemand weet wie de echt schrijver is?

Julia van Galen is een weekje op vakantie in het landhuis van haar grootmoeder kortgeleden overleden Eva in Tsjechië. Julia besluit nog één keer terug te keren naar de plek vol herinneringen voordat het verkocht wordt. Maar op de eerste avond vindt er een ongeluk plaats; een jonge Tsjechische vrouw wordt door Julia aangereden en raakt in coma. De vrouw blijkt een goede bekende van Julia’s oma te zijn. Was het een ongeluk of is er meer aan de hand?

Alle boeken van Suzanne Vermeer bekijken

#6 De tolk van Java – Alfred Birney

Dit boek heeft de Libris Literatuur Prijs van 2017 gewonnen. En als je hem nog niet gelezen hebt, moet je tijdens de vakantie dit boek zeker lezen. Het geeft een prachtig beeld van Indië in de tijd van de Japanse bezetting en de overgang naar het huidige Indonesië. 

Voor een Helmondse schoenmakersdochter, een Indische voormalige oorlogstolk en hun zoon bestaat er geen heden. Alleen een belast verleden. De zoon achtervolgt zijn ouders met vragen over de oorlog in Nederlands-Indië die woedt in het gezin. Hun verhalen zijn spannend, hilarisch, gruwelijk, niet te bevatten, rauw, maar niet zonder humor.

Alle Libris Literatuur Prijs-winnaars bekijken

#7 Laatste Weduwe – Karin Slaughter

Voor een leuk boek voor op vakantie zit je met Karin Slaughter altijd goed! Ze wordt niet voor niets the queen of crime genoemd en is één van ’s werelds meest gewaardeerde schrijfsters. 

Michelle Spivey wordt ontvoerd terwijl ze met haar dochter aan het winkelen is. De politie zet een grote zoekactie op touw, maar Michelle is en blijft spoorloos. Een paar weken later worden Will Trent en Sara Linton plotseling opgeschrikt door het geluid van explosies. Ze gaan erop af, maar alles loopt volledig uit de hand: Sara wordt gekidnapt en Will moet noodgedwongen undercover. De situatie voert hen naar een afgelegen plek in de bergen, naar de vreselijke waarheid over het lot van Michelle en een moordzuchtige radicale groepering…

Alle boeken van Karin Slaughter bekijken

#8 Pogingen iets van het leven te maken – Hendrik Groen

Wanneer je een luchtig boek op reis wil lezen, zullen de geheime dagboeken van de inmiddels 85-jarige Hendrik Groen je blij verrassen. Hendrik neemt je op een geestige manier mee in zijn leven in het bejaardentehuis in Amsterdam-Noord.

Hendrik Groen is wel oud maar niet dood, en niet van plan zich eronder te laten krijgen. Toegegeven: zijn dagelijkse wandelingen worden steeds korter omdat de benen niet meer willen en hij moet regelmatig naar de huisarts. Technisch gesproken is hij bejaard. Maar waarom zou het leven dan alleen nog maar moeten bestaan uit koffiedrinken achter de geraniums en wachten op het einde?

Alle boeken van Hendrik Groen bekijken

#9 De dochter van de imker – Santa Montefiore

Een heerlijke roman om bij weg te zwijmelen tijdens de vakantie. Een boek voor op vakantie waar je niet al te veel bij na hoeft te denken.

1973. Trixie Valentine is verliefd op de Britse rockzanger Jasper die de zomer doorbrengt op het kleine eilandje waar Trixie is opgegroeid. Ze is van plan na de zomer ervandoor te gaan met haar geliefde. Ze wil niet zo worden als haar moeder Grace, die sinds ze haar man Freddie heeft verlaten tuiniert voor de rijkere eilandbewoners. Ze snapt niets van haar moeders obsessie met bijen en verlangt naar een groots en meeslepend leven. Tot ze erachter komt dat de zwijgzame Grace een pijnlijk verleden met zich meedraagt…

Alle boeken van Santa Montefiore bekijken

#10 De parttime junkie – Renee Kelder

Een bizar en openhartig verhaal over de jaren waarin Renee in het geheim verslaafd was aan GHB. Niemand die wist hoe gevaarlijk deze drug is.

Renee Kelder groeit op in een liefdevol, hoogopgeleid en vrijzinnig gezin. Ze kijken naar de VPRO, rijden een Volvo en wonen in een keurige buurt in Heemstede. Een gezin waar je veel van verwacht, maar niet dat de jongste dochter vanaf haar negentiende zwaar verslaafd raakt aan GHB. Zes jaar lang leidde REnee een onwaarschijnlijk dubbelleven, want ondanks haar vernietigende levensstijl vol drank en drugs studeerde ze ondertussen braaf in vier jaar af, ging ze nog trouw naar haar museumclubje en werkte ze in de verslavingszorg – de perfecte dekmantel. Niemand had iets door.

Alle waargebeurde verhalen bekijken

Handige boeken om mee te nemen voor op vakantie

Wil je ze eigenlijk allemaal wel lezen, maar heb je niet zoveel ruimte in je koffer? Investeer dan in een e-reader. Dan heb je slechts plek voor 1 boek nodig, maar kun je er intussen duizenden meenemen! Onze favoriete e-readers zijn die van Kobo. 

Daarnaast kan het ook zijn dat je gewoon lekker met je ogen dicht van het zonnetje wil genieten. In dat geval zijn de luisterboeken van Storytel ideaal!

Moet je je vakantie nog boeken? Gebruik dan deze beste reisboeken voor inspiratie.

10 goede boeken voor op vakantie was last modified: april 7th, 2020 by
Share
Geschreven door

Recent Posts

Toe aan een unieke overnachting?

Vraag jij je nu af wat een unieke overnachting inhoudt? Bij HotelSpecials proberen wij jou…

2 jaar geleden

Sfeervolle kerstmarkten in Limburg – Valkenburg

De plezantste kerstmarkten vind je vlak over de grens. In Valkenburg zijn de kerstmarkten al…

2 jaar geleden

Dit is waarom een wellness vakantie in Duitsland een goed idee is!

In deze tijd wensen we onszelf allemaal wel wat meer rust toe. En waar kan…

3 jaar geleden

De beste winter- en natuuractiviteiten: 8 tips!

Genoeg van al dat binnen zitten? Tijd voor een frisse neus! Ga de deur uit…

3 jaar geleden

De beste alternatieven voor de Kerstmarkten van 2021

De jaarlijkse kerstmarkten in verschillende steden worden vaak druk bezocht en zijn vaak iets waar…

3 jaar geleden

10 Leuke spelletjes voor binnen voor volwassenen

Wanneer je alleen nog maar binnen mag zitten, begint het op een gegeven moment ook…

3 jaar geleden