Categorieën: Citytrips

Mechelen – bourgondische stad met veel bezienswaardigheden!

Het historische Mechelen staat garant voor een plezant verblijf. Deze stad ligt nabij grote steden als Antwerpen en Brussel. Bewonder de wandtapijten in De Wit Koninklijke Manufactuur, bezoek Technopolis en beklim de Sint-Romboutstoren.

Je verblijf in Mechelen maak je helemaal af met een hotel in Mechelen op HotelSpecials.be!

Bezienswaardigheden in Mechelen

In Mechelen vind je vele bezienswaardigheden, zoals de Sint-Romboutstoren, die je tijdens je verblijf zeker gezien moet hebben. Beklim deze toren en geniet van het prachtige uitzicht over de stad! Bewonder ook eens de prachtige wandtapijten vanuit de hele wereld in De Wit Koninklijke Manufactuur of bezoek het Technopolis. In dit Vlaamse doe-centrum voor wetenschap en technologie kun je onder andere fietsen op een kabel op 5 meter hoogte en midden in een echte zeepbel staan. Daarnaast is het Schepenhuis een aanrader. Dit is het oudste stadhuis van Vlaanderen waar je middeleeuwse sculpturen en albastreliëfs uit de Renaissance vindt. In het Speelgoedmuseum haalt je jeugdherinneringen naar boven. Poppen, knuffels, modeltreinen; je vindt het allemaal in de grote collectie van het Speelgoedmuseum!

Avondje uit

Ook voor een avondje uit ben je in Mechelen aan het juiste adres. Ga eerst romantisch dineren in een van de vele restaurants die de stad rijk is. Zo vind je rond de Vismarkt en de Korenmarkt volop restaurants waar je naar hartenlust kunt genieten van een hapje en een drankje. Nip daarna aan een cocktail in cocktailbar Mille of kies voor een heerlijk biertje in een van de kroegen. Heb je zin om een avondje uit te gaan, maar wil je niet te actief bezig zijn? Dan biedt de cinema Utopolis uitkomst. Deze cinema biedt films voor iedereen. Geniet van een romantische comedy, voel de spanning tijdens een thriller of kom niet meer bij van het lachen tijdens een echte lachfilm.

De natuurrijke omgeving

Wil je even helemaal tot rust komen, bezoek dan een van de natuurgebieden rond Mechelen. Maak een mooie wandeling door het Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark, geniet van de natuur in het Mechels Rivierengebied of maak een fietstocht door Natuurgebied Het Broek.  Ook Natuureducatief centrum Tivoli is een aanrader om te genieten van de natuur. Tijdens een tocht door dit 19e eeuws domein kun je een kasteel bezichtigen, wandelen door de rozentuin en het uitzicht vanaf de slotgracht bewonderen.

Hotels in Mechelen

Maak je verblijf helemaal af met een hotel in Mechelen! HotelSpecials.be biedt vele voordelige hotels in Mechelen waarmee je verzekerd bent van een amusant verblijf. Geniet bijvoorbeeld van een overnachting in het 4-sterrenhotel Martin’s Patershof. Dit hotel ligt midden in het historische centrum de stad. Je dag begint goed met een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds kom je na een leuke dag helemaal bij in het bubbelbad op de kamer. Ook het 3-sterrenhotel
NH Mechelen is een aanrader om te overnachten voor een verblijf. Vanuit je hotelkamer sta je zo midden in het gezellige centrum van de stad. Een heerlijke dag in deze stad kun je afsluiten met een uitgebreid diner in het hotel-restaurant Martinique.

Geniet ook van een geweldig weekendje weg in Mechelen! Kijk snel voor alle
hotels in Mechelen op HotelSpecials.be.

Mechelen – bourgondische stad met veel bezienswaardigheden! was last modified: december 6th, 2017 by redactie
Share
Geschreven door
redactie

Recent Posts

Toe aan een unieke overnachting?

Vraag jij je nu af wat een unieke overnachting inhoudt? Bij HotelSpecials proberen wij jou…

2 jaar geleden

Sfeervolle kerstmarkten in Limburg – Valkenburg

De plezantste kerstmarkten vind je vlak over de grens. In Valkenburg zijn de kerstmarkten al…

2 jaar geleden

Dit is waarom een wellness vakantie in Duitsland een goed idee is!

In deze tijd wensen we onszelf allemaal wel wat meer rust toe. En waar kan…

3 jaar geleden

De beste winter- en natuuractiviteiten: 8 tips!

Genoeg van al dat binnen zitten? Tijd voor een frisse neus! Ga de deur uit…

3 jaar geleden

De beste alternatieven voor de Kerstmarkten van 2021

De jaarlijkse kerstmarkten in verschillende steden worden vaak druk bezocht en zijn vaak iets waar…

3 jaar geleden

10 Leuke spelletjes voor binnen voor volwassenen

Wanneer je alleen nog maar binnen mag zitten, begint het op een gegeven moment ook…

3 jaar geleden