Citytrips

Ontdek Lichtfestival Gent en wandel de mooiste routes door de stad

Een festival in de wintermaanden? In Gent kan gebeurd het! Van woensdag 31 januari t.e.m. zondag 4 februari 2018 stond de stad Gent in de spotlights tijdens de vierde editie van Lichtfestival Gent. Deze editie was anders dan normaal want het festival duurde één dag langer en er was een langere wandelroute. Hoe leuk is het om het festival te bezoeken tijdens je stedentrip Gent? Wanneer er een volgende Lichtfestival zal plaatsvinden is helaas nog onbekend.

Betoverende route

Trek goede schoenen aan wanneer je de route wilt gaan lopen, de route is namelijk zo’n 5 a 6 kilometer! Tijdens de wandeling loop je langs de bekende bezienswaardigheden van Gent zoals De Krook, de Boekentoren, de Sint-Niklaaskerk, de Stadshal, het Belfort en de Sint-Baafskathedraal. Goed voor uren struinen langs indrukwekkend cultureel erfgoed. De route komt ook langs de onbekendere plekken zoals de achterkant van de Muinkkaai. Internationale lichtkustenaars zetten onder andere deze bezienswaardigheden in de schijnwerpers.

Ontdek tijdens het Lichtfestival Gent de verborgen charme van Gent na zonsondergang. De hoeveelheid lichtjes geeft de stad extra glans én het is natuurlijk gezellig. Zoals al eerder aangegeven is de vierde editie anders dan de voorgaande edities. Naast het historische centrum en kunstenkwartier wordt ook een gedeelte van industriële geschiedenis van Gent in de schijnwerpers gezet.

Naast het lichtfestival Gent is de ‘Hello, Robot’ tentoonstelling in het Design Museum een aanrader. Hello Robot kan je overdag bezoeken zodat je ’s avonds naar het Lichtfestival kan. Deze tentoonstelling gaat over de relatie tussen mens en machine en is geopend tot 15 april 2018. In de buurt van het Design Museum zijn meerdere leuke bezienswaardigheden. Breng ook zeker een bezoekje aan de Korenlei, het Gravensteen en het Patershol.

Een culinaire tip als je in Gent bent, proef zeker de culinaire streekspecialiteiten zoals de Gentse neuzen en Gentse Waterzooi.

Praktische info

  • Openingstijden Lichtfestival Gent: woensdag tot en met zaterdag 19:00 – 24:00 uur en zondag van 18:00 – 24:00 uur.
  • Bereikbaarheid: parkeer gratis bij een P+R aan de rand van de stad en neem de bus of tram naar het centrum. Reis je vanuit je hotel? Neem dan een willekeurig vervoersmiddel naar het centrum!

Houd er wel rekening mee dat tijdens het Lichtfestival bepaalde trams en bussen niet door het centrum rijden i.v.m. de drukte.

Zien wij jullie op het Lichtfestival begin volgend jaar?

Ontdek Lichtfestival Gent en wandel de mooiste routes door de stad was last modified: september 21st, 2018 by
Share
Geschreven door

Recent Posts

Toe aan een unieke overnachting?

Vraag jij je nu af wat een unieke overnachting inhoudt? Bij HotelSpecials proberen wij jou…

2 jaar geleden

Sfeervolle kerstmarkten in Limburg – Valkenburg

De plezantste kerstmarkten vind je vlak over de grens. In Valkenburg zijn de kerstmarkten al…

2 jaar geleden

Dit is waarom een wellness vakantie in Duitsland een goed idee is!

In deze tijd wensen we onszelf allemaal wel wat meer rust toe. En waar kan…

3 jaar geleden

De beste winter- en natuuractiviteiten: 8 tips!

Genoeg van al dat binnen zitten? Tijd voor een frisse neus! Ga de deur uit…

3 jaar geleden

De beste alternatieven voor de Kerstmarkten van 2021

De jaarlijkse kerstmarkten in verschillende steden worden vaak druk bezocht en zijn vaak iets waar…

3 jaar geleden

10 Leuke spelletjes voor binnen voor volwassenen

Wanneer je alleen nog maar binnen mag zitten, begint het op een gegeven moment ook…

3 jaar geleden