Citytrips

Parking Brussel: hier parkeer je in de hoofdstad

Een uitstapje naar onze hoofdstad is natuurlijk nooit weg. Een pintje drinken op de Grote Markt, een nieuw kleedje scoren tijdens een shopsessie en relaxen in een van de parken… vervelen doe je hier niet snel! Het enige wat mij wel eens tegenhield, is de bekende vraag: Waar kan ik parkeren in Brussel? Ik was dan ook verbaasd om uit te vinden dat het helemaal niet zo ingewikkeld is. Dus lees snel verder!

Parking Brussel: in het centrum

In het centrum geldt betalend parkeren van maandag t.e.m. zaterdag tussen 09.00 en 18.00 uur. Het tarief is over het algemeen 1,50€ per uur. In de drukste winkelstraten betaal je meestal 2,00€ voor het eerste uur en 5,00€ voor het tweede uur. Op deze plekken mag je ook maar twee uur staan. Buiten deze winkelstraten om is de tijdsperiode meestal onbeperkt. Wil je alleen maar even iemand afzetten? In alle zones is parking het eerste kwartier gratis. Vergeet dan alleen niet om wel een gratis ticket uit de automaat te nemen voor de controle.

Gratis parkeren

Gratis parkeren doe je in de zogenaamde blauwe zones. Let erop dat je een parkeerschijf meeneemt, want deze is verplicht. Je wagen staat hier maximaal twee uur gratis. Voor een kort bezoek is dit dus een ideale uitkomst, maar voor een dagje of weekendje weg natuurlijk niet. Uitzondering op de regel is het gebied Anderlecht, waar je maar liefst 4,5 uur gratis parkeert.

P+R Brussel

Aan de rand van de stad bevinden zich zeven transitparkings:

-Lennik

-Coovi

-Stalle

-Delta

-Hermann-Debroux

-Roodebeek

-Kraainem

Bij zo’n P+R parkeer je gratis en pak je daarna het openbaar vervoer naar je bestemming in het centrum. Het enige wat je betaalt is dus je ticket voor de metro/bus/tram etc. Op de aanrijdroute op de kleine ring hangen elektronische borden die je naar de P+R’s wijzen. Bovendien geven ze ook gelijk aan hoeveel plekken er nog beschikbaar zijn. Super handig! Wil je online checken waar er nog plek is of welke parking de beste ligging heeft voor jou? Ook dat kan gemakkelijk op deze pagina.

Laat je helpen door de App

Tegenwoordig maakt onze gsm ons leven gemakkelijker. En dat is niet anders met parkeren. De app van parking.brussels  heeft een allerlei handige functies. Zo kun jij de beste parking voor jou vinden. Op zoek naar eentje met een oplaadpunt voor elektrische voertuigen of een fietsenparking? Geen probleem. Je kunt de app hier downloaden.

Hotels met parking

Ga je op hotel tijdens een weekendje weg? Kies dan voor een hotel  met parking in Brussel. Dat is natuurlijk helemaal makkelijk! Bij sommige hotels kun je ook gratis parkeren. Bijvoorbeeld bij Hotel Expo en New Hotel Charlemagne.  

Parking Brussel: hier parkeer je in de hoofdstad was last modified: september 5th, 2017 by
Share
Geschreven door

Recent Posts

Toe aan een unieke overnachting?

Vraag jij je nu af wat een unieke overnachting inhoudt? Bij HotelSpecials proberen wij jou…

2 jaar geleden

Sfeervolle kerstmarkten in Limburg – Valkenburg

De plezantste kerstmarkten vind je vlak over de grens. In Valkenburg zijn de kerstmarkten al…

2 jaar geleden

Dit is waarom een wellness vakantie in Duitsland een goed idee is!

In deze tijd wensen we onszelf allemaal wel wat meer rust toe. En waar kan…

3 jaar geleden

De beste winter- en natuuractiviteiten: 8 tips!

Genoeg van al dat binnen zitten? Tijd voor een frisse neus! Ga de deur uit…

3 jaar geleden

De beste alternatieven voor de Kerstmarkten van 2021

De jaarlijkse kerstmarkten in verschillende steden worden vaak druk bezocht en zijn vaak iets waar…

3 jaar geleden

10 Leuke spelletjes voor binnen voor volwassenen

Wanneer je alleen nog maar binnen mag zitten, begint het op een gegeven moment ook…

3 jaar geleden