Citytrips

Parkeren in Rotterdam: tips voor de beste parkings

Een citytrip naar Rotterdam is altijd gezellig. Je kunt er heerlijk winkelen, musea bezoeken of gewoon mensen kijken op een terrasje (want laten we eerlijk zijn, iedereen doet het!). Maar voordat je aan het leuke gedeelte van de dag begint, moet je eerst nog in het centrum zien te komen. En dat kan soms nog een hele klus zijn. Want de grote vraag is altijd: waar parkeer je je auto? Je wilt natuurlijk zo dicht mogelijk bij je bestemming parkeren en het liefst nog zo goedkoop mogelijk ook. Maar waar vind je nou de beste plekken om je auto te parkeren in Rotterdam? Wij zetten de beste opties voor je op een rijtje.

Parkeren in Rotterdam

In het centrum van Rotterdam geldt altijd betaald en onbeperkt parkeren, op elke dag van de week. Tarieven kunnen behoorlijk variëren. Als je op straat wilt parkeren, is het goed om op de hoogte te zijn van het zone-systeem. De stad is namelijk ingedeeld in drie zones met verschillende parkeertarieven. In het centrum betaal je, afhankelijk van de zone, € 4,00 per uur of € 3,20 per uur. Op dit kaartje heb je een handig overzicht van de verschillende zones. Zet je je auto liever in een overdekte parking? Goed nieuws: dit hoeft niet duurder te zijn. Bij stadparkings zoals Museumpark en Schouwburgplein 1 & 2 betaal je € 0,50 voor elk gedeelte van 15 minuten. Je bent dan dus goedkoper uit dan op straat. En je auto staat ook nog eens veilig!

Parkmobile

Een echte tip is het gebruik van Parkbee parkings. Deze parkings zijn eigendom van bedrijven. Als zij er geen gebruik van maken, staan al die plekken leeg. En dat is natuurlijk zonde. Gelukkig is daar iets op bedacht. Jij kunt nu parkeren in deze parkings. En nog goedkoop ook! Het enige wat je nodig hebt is de app van Parkmobile. Let op: om in Nederland met Parkmobile te parkeren, moet je eerst een Nederlands account aanmaken. Het Belgische account werkt helaas niet bij Parkbee parkings. Als je dit eenmaal gedaan hebt, ben je soms maar liefst 50% goedkoper uit! Je vindt hier een lijst met alle Parkbee deelnemers in Rotterdam. Wat helemaal handig is, is dat je kunt zien hoeveel plekken er nog vrij zijn!

P+R Rotterdam

Een andere goedkope optie is het parkeren op een P+R parkeerterrein. Het idee van Park and Ride is dat je je auto gratis parkeert aan de rand van de stad en daarna naar het centrum reist met het openbaar vervoer. In het geval van Rotterdam ben je met de metro vaak in 10 tot 20 minuten in het centrum. Houd wel in de gaten dat niet alle Rotterdamse P+R plekken gratis zijn. Bij P+R Alexander, P+R Slinge en P+R Kralingse Zoom betaal je €2,-. De parkings zijn ook echt bedoeld voor mensen die verder reizen met het openbaar vervoer. Doe je dat niet? Dan betaal je gewoon het reguliere parkeertarief!

Tip: Je kunt ook gratis parkeren bij Stadion De Kuip. Rondom het gebouw vind je ruime, gratis parkings. Dit geldt natuurlijk niet wanneer er wedstrijden of evenementen in De Kuip worden gehouden, dus zorg dat je dit van tevoren checkt.

Accommodatie

Nu je weet waar je je auto kunt parkeren, kun je onbezorgd naar Rotterdam reizen. Maak je trip compleet met een overnachting in een hotel van HotelSpecials.be. Zo kan jouw weekend echt niet meer stuk!

Wij wensen je alvast veel plezier bij je tripje naar Rotterdam! Laat het ons weten als jij nog een goede tip hebt.

Parkeren in Rotterdam: tips voor de beste parkings was last modified: september 28th, 2017 by
Share
Geschreven door

Recent Posts

Toe aan een unieke overnachting?

Vraag jij je nu af wat een unieke overnachting inhoudt? Bij HotelSpecials proberen wij jou…

2 jaar geleden

Sfeervolle kerstmarkten in Limburg – Valkenburg

De plezantste kerstmarkten vind je vlak over de grens. In Valkenburg zijn de kerstmarkten al…

2 jaar geleden

Dit is waarom een wellness vakantie in Duitsland een goed idee is!

In deze tijd wensen we onszelf allemaal wel wat meer rust toe. En waar kan…

3 jaar geleden

De beste winter- en natuuractiviteiten: 8 tips!

Genoeg van al dat binnen zitten? Tijd voor een frisse neus! Ga de deur uit…

3 jaar geleden

De beste alternatieven voor de Kerstmarkten van 2021

De jaarlijkse kerstmarkten in verschillende steden worden vaak druk bezocht en zijn vaak iets waar…

3 jaar geleden

10 Leuke spelletjes voor binnen voor volwassenen

Wanneer je alleen nog maar binnen mag zitten, begint het op een gegeven moment ook…

3 jaar geleden