Categorieën: Dagje uit

Welke pretparken zijn er open in de herfst- en kerstvakantie?

De herfst- en kerstvakantie zijn ideaal voor leuke activiteiten. Een pretpark bezoeken is natuurlijk één van de opties. Gelukkig heeft België, maar ook Nederland, verschillende leuke attractieparken in de aanbieding met onder andere verrassende seizoenthema’s. HotelSpecials heeft op een rijtje gezet wat de echte aanraders zijn en welke hotels nabij de attractieparken liggen, zodat je een geweldige vakantie tegemoet gaat. Lees daarom snel verder, want wij weten de pareltjes uiteraard te vinden.

Pretparken in de herfstvakantie

In de herfstvakantie is er genoeg te beleven voor attractieparkfans. Misschien wel de spannendste activiteit is Halloween in Bobbejaanland in Lichtaard. Het pretpark zal in de weekenden van 24 oktober t/m 8 november 2015 ’s avonds in het teken staan van Halloween en enge figuren. Ontdek de verschillende horrorshows en spookhuizen voor een spannende avond. Als je uit gegriezeld bent, kun je naar een heerlijk hotel nabij het attractiepark. Denk bijvoorbeeld aan 4-sterren Hotel-Restaurant De Residentie in Kasterlee, ongeveer een kilometer verwijderd van het park. In dit hotel kom je na een dagje pretpark helemaal tot rust. Een andere aanrader is Hotel Keravic, midden in de groene omgeving van Lichtaard, nog geen kilometer verwijderd van Bobbejaanland.
Een echte pretparkklassieker is natuurlijk Bellewaerde in het historische Ieper. In het natuurrijke park kijk je met het hele gezin je ogen uit bij de exotische dieren. Je kunt natuurlijk ook in de vele geweldige attracties gaan of kijken naar een bijzondere show. Er is voor ieder wat wils! Na een dag in het park kun je ontspannen in Best Western Hotel Flanders Lodge, eveneens in Ieper en nabij Bellewaerde. Dit knusse hotel heeft comfortabele kamers en een hotel-tuin. Voor de cultuurliefhebber is B&B The Protea in Geluveld een goede keuze. Nabij het hotel vind je namelijk oude bunkers en monumenten uit de Eerste Wereldoorlog. Daarnaast ligt het hotel ongeveer 6 kilometer van Bellewaerde. 

Pretparken in de kerstvakantie

De kerstvakantie is nog wat verder weg, maar het is nooit te vroeg om je te verheugen op een heerlijk dagje weg. In België is Bellewaerde gelukkig open, maar over de grens zijn ook toppers te vinden. Denk bijvoorbeeld aan de Nederlandse Efteling. Het park wordt helemaal omgetoverd tot winters sprookje, dat je zeker niet wilt missen. Geniet van het sfeervol verlichte park, de geweldige attracties en spectaculaire wintershows. Na deze heerlijke dag kun je terecht in diverse hotels nabij de Efteling. Een unieke ervaring is een overnachting in het Efteling Hotel, waar je in een sprookjessfeer kunt genieten van alle luxe en comfort. Wil je liever naar een hotel in de buurt van de Efteling, dan kun je bijvoorbeeld terecht in het 4-sterren Secret Hotel omgeving Efteling. Vlak voor je vertrek hoor je waar je precies gaat overnachten, met extra voordeel én luxe!
Een ander pretpark waar je in de kerstvakantie naar toe kunt gaan, is Toverland in Sevenum. Het attractiepark ligt tussen Venlo en Eindhoven in en is voor zowel jong als oud een aanrader. Waan je in het sfeervolle park met achtbanen, magische valleien en spetterende shows. In Sevenum zelf is Tulip Inn Sevenum een goede keus, zodat je na een heerlijke dag in het park niet meer ver hoeft te rijden naar je hotel.

Krijg jij al zin om een pretpark te bezoeken? Kies de leukste uit en verheug je er alvast op. Wij zijn benieuwd welk park je zult kiezen!

Welke pretparken zijn er open in de herfst- en kerstvakantie? was last modified: maart 7th, 2017 by redactie
Share
Geschreven door
redactie

Recent Posts

Toe aan een unieke overnachting?

Vraag jij je nu af wat een unieke overnachting inhoudt? Bij HotelSpecials proberen wij jou…

2 jaar geleden

Sfeervolle kerstmarkten in Limburg – Valkenburg

De plezantste kerstmarkten vind je vlak over de grens. In Valkenburg zijn de kerstmarkten al…

2 jaar geleden

Dit is waarom een wellness vakantie in Duitsland een goed idee is!

In deze tijd wensen we onszelf allemaal wel wat meer rust toe. En waar kan…

3 jaar geleden

De beste winter- en natuuractiviteiten: 8 tips!

Genoeg van al dat binnen zitten? Tijd voor een frisse neus! Ga de deur uit…

3 jaar geleden

De beste alternatieven voor de Kerstmarkten van 2021

De jaarlijkse kerstmarkten in verschillende steden worden vaak druk bezocht en zijn vaak iets waar…

3 jaar geleden

10 Leuke spelletjes voor binnen voor volwassenen

Wanneer je alleen nog maar binnen mag zitten, begint het op een gegeven moment ook…

3 jaar geleden