Categorieën: Dagje uit

De leukste schaatsbanen van België

Een heerlijk winterse activiteit: schaatsen over het bevroren ijs. Helaas zijn onze winters nog niet berekoud en ontbreekt het ons aan natuurlijke schaatsbanen, maar gelukkig zijn er andere oplossingen! In veel steden in ons land vind je de leukste schaatsbanen! Bind de schaatsen dus onder, want het is tijd om pirouetjes te draaien op de ijsbaan.

Schaatsen in Antwerpen

Sinds jaar en dag is de ijspiste in Antwerpen één van de publiekstrekkers van het Kerstfeest. Op de Groenplaats in onze prachtige stad vind je de ijspiste van 2016. De schaatsbaan in Antwerpen is geopend van 10 december 2016 tot en 8 januari 2017. Op vrijdagen en zaterdagen is de ijsbaan geopend van 12 uur tot 23 uur, doordeweeks van 11 tot 21 uur. Op feestdagen als Kerstmis, Oudjaarsdag en Nieuwjaarsdag, is het mogelijk dat de ijspiste eerder sluit of later start. De entreeprijs van de ijspiste bedraagt € 7 per persoon, inclusief het gebruik van schaatsen. Langer genieten van de schaatsbaan in Antwerpen? Pak dan niet alleen je schaatsen, maar ook je koffer en reserveer een hotel in Antwerpen!

Schaatsen op de leukste
schaatsbanen in België

Schaatsbaan Gent

Schaatsen in Gent zul je niet zomaar vergeten. Onder de stadshal op het Emiel Braunplein vind je opnieuw een ijsbaan van meer dan 700 vierkante meter. Schaatsen over deze gigantische ijsbaan in Gent is een ware belevenis, want je kunt voor een groot deel onder de stadshal door schaatsen! Voor de kleine schaatsliefhebbers is er een “only for kids” schaatsbaantje, waar de kinderen met of zonder hulpje kunnen leren schaatsen.

Schaatsen in Brugge

De schaatsbaan in Brugge ligt tussen 16 november 2016 en 11 januari 2017 op de Markt in het hartje van de stad. De verlichte schaatsbaan in Brugge is een plek voor iedereen en de kerstsfeer is ontzettend aanstekelijk. De verlichte huisjes en het Belfort op de achtergrond creëren een magisch decor van de schaatsbaan. Na het schaatsen kun je een warm drankje halen in één van de kerstkraampjes van de kerstmarkt in Brugge. Bovendien vind je in de sfeervolle kraampjes ook diverse kerstversieringen en bijzondere hebbedingetjes!

Overdekte schaatsbaan in Hasselt

De kleintjes kunnen in de ijspiste van Hasselt Winterland de hulp krijgen van schattige ijsbeertjes om te leren schaatsen. Ook de volwassene die geen kei is op de schaats heeft hier een hoop hulp aan. De sfeervol verlichte ijsbaan in Hasselt heeft een prachtig versierde kerstboom in het midden. De schaatsbaan in Hasselt is elke dag toegankelijk van 10 uur tot 22 uur en de entree bedraagt € 4. Je kunt bij de schaatsbaan ook schaatsen huren tegen een bedrag van € 4. Wanneer het ’s avonds donker wordt en de sfeervolle lampjes de plek sprookjesachtig verlichten, glijd je al schaatsend de nacht in!

Wat vind jij de leukste schaatsbanen van België tijdens de winterperiode?

De leukste schaatsbanen van België was last modified: mei 22nd, 2017 by redactie
Share
Geschreven door
redactie

Recent Posts

Toe aan een unieke overnachting?

Vraag jij je nu af wat een unieke overnachting inhoudt? Bij HotelSpecials proberen wij jou…

2 jaar geleden

Sfeervolle kerstmarkten in Limburg – Valkenburg

De plezantste kerstmarkten vind je vlak over de grens. In Valkenburg zijn de kerstmarkten al…

2 jaar geleden

Dit is waarom een wellness vakantie in Duitsland een goed idee is!

In deze tijd wensen we onszelf allemaal wel wat meer rust toe. En waar kan…

3 jaar geleden

De beste winter- en natuuractiviteiten: 8 tips!

Genoeg van al dat binnen zitten? Tijd voor een frisse neus! Ga de deur uit…

3 jaar geleden

De beste alternatieven voor de Kerstmarkten van 2021

De jaarlijkse kerstmarkten in verschillende steden worden vaak druk bezocht en zijn vaak iets waar…

3 jaar geleden

10 Leuke spelletjes voor binnen voor volwassenen

Wanneer je alleen nog maar binnen mag zitten, begint het op een gegeven moment ook…

3 jaar geleden