Categorieën: Weekendje weg

Tips voor een weekendje weg aan zee

De zonnige dagen beginnen weer te komen en dan denk je natuurlijk gelijk aan.. het strand! Ga een weekendje weg naar zee voor de meest zalige strandwandelingen en relaxeer! In en rondom ons land vind je oneindig veel kustlocaties: de één nog mooier dan de ander. Speciaal voor jou zet HotelSpecials de beste tips voor een weekendje weg aan zee op een rij! Lees verder en ontdek waar jij graag naartoe zou willen.

De verrassende Duitse kust!

Als je een weekendje weg aan zee wil boeken, is de Duitse kust vast niet het eerste dat bij je opkomt, maar in Duitsland heb je ontzettend mooie kustlocaties! Reis bijvoorbeeld af naar de Duitse Oostzeekust met prachtige zandstranden. Je vindt hier het aantrekkelijke en veelzijdige schiereiland Rügen, waar het zalig vertoeven is. Het eiland kenmerkt zich door de wisselvallige kuststrook, krijtrotsen en bijzondere bossen. Op het eiland kun je naar de gezellige hoofdstad Bergen, een typisch Duitse stad vol gezelligheid. Rügen is ook ideaal voor een fietsvakantie met haar diversiteit aan fietsroutes. Kortom: Rügen aan de Duitse Oostzeekust is ideaal voor een weekendje weg aan zee!

Zalig verblijven in Frankrijk aan zee

Wil je iets zekerder zijn van een weekendje weg aan zee met zon? Dan is Frankrijk the place to be. Aan de Franse Zuidkust is het heerlijk vertoeven. De Côte d’Azur is misschien wel de meest geliefde kustbestemming in Frankrijk. Geniet uiteraard van de Middellandse Zee, maar ook van de prachtige landschappen die de Côte d’Azur biedt. Bossen, valleien, brede baaien en indrukwekkende rotspartijen.

De grootste badstad is Nice, met ontzettend veel interessante musea en galeries. Ga bijvoorbeeld naar het museum voor moderne en hedendaagse kunst: Musée d’Art Moderne et d’Art Contemporain. Alleen al van buiten is het museum indrukwekkend! Een andere aanrader in de Côte d’Azur is Saint-Tropez. In deze stad is van alles te zien en te doen en als je ergens luxueus wilt genieten aan de kust, kan het in Saint-Tropez! Drink een cocktail in een van de vele gezellige strandtentjes, slenter langs de prachtige jachten of ga winkelen! Als je wilt genieten van een prachtig uitzicht, dan moet je bij een van de restaurants langs de kades zijn. Op de pier in de haven van Saint-Tropez kun je overigens ook genieten van een schitterend uitzicht op het oude centrum en de baai. Om je weekendje weg aan zee compleet te maken, kun je een boottocht langs de kust van de Côte d’Azur bijwonen, fantastisch toch?

Als je meer van een historie en natuur houdt, is het Franse Normandië een zeer goede keuze voor een weekendje weg aan zee! Deze historische regio heeft ontzettend veel te bieden op het gebied van cultuur. Wat je zeker niet mag missen is Mont Saint-Michel. Deze indrukwekkende, rotsachtige getijdeneiland is uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Het is een getijdeneiland omdat de verbinding ernaartoe wegvalt bij vloed en droog komt te staan bij eb. Bijzonder toch? Ook vind je in Normandië de zogeheten D-Day stranden, waar nog vele overblijfselen van de Tweede Wereldoorlog te zien zijn, zoals bunkers en tanks. Combineer je weekendje weg aan zee met een citytrip Caen, de hoofdstad van Normandië. Deze stad staat bekend om de prachtige, historische gebouwen in en om het stadscentrum, zoals de Cathédrale Saint-Pierre.

De fijne Noordzeestranden van Nederland

Wil je een weekendje weg aan zee boeken, maar niet te ver reizen? Kies dan voor een kustplaats in het zuiden van Nederland. In de provincie Zeeland vind je de Zeeuwse eilanden aan de Noordzee. Vanaf Antwerpen rijd je bijvoorbeeld binnen twee uur naar het gezellige Rennesse. Wandel door de duinen en geniet van de schoonste stranden van Nederland! Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Nationaal Park Oosterschelde. Dit grootste nationaal park van Nederland is van oorsprong een riviermonding en staat bekend om de visvangst, de honderdduizenden vogels en rustgevende natuur. Ben je toe aan een fijn weekendje weg aan zee nabij een stad? Dan is Scheveningen een echte aanrader. Deze kustplaats met een gezellige boulevard ligt vlak bij de bruisende stad Den Haag, waar je onder andere heerlijk kunt shoppen! Scheveningen ligt in Zuid-Holland, maar ook deze plaats bereik je met de auto binnen twee uur vanaf Antwerpen!

Er is genoeg keuze als je een weekendje weg aan zee wilt boeken. Waar zou jij graag naartoe willen?

Tips voor een weekendje weg aan zee was last modified: april 22nd, 2024 by redactie
Share
Geschreven door
redactie

Recent Posts

Toe aan een unieke overnachting?

Vraag jij je nu af wat een unieke overnachting inhoudt? Bij HotelSpecials proberen wij jou…

2 jaar geleden

Sfeervolle kerstmarkten in Limburg – Valkenburg

De plezantste kerstmarkten vind je vlak over de grens. In Valkenburg zijn de kerstmarkten al…

2 jaar geleden

Dit is waarom een wellness vakantie in Duitsland een goed idee is!

In deze tijd wensen we onszelf allemaal wel wat meer rust toe. En waar kan…

3 jaar geleden

De beste winter- en natuuractiviteiten: 8 tips!

Genoeg van al dat binnen zitten? Tijd voor een frisse neus! Ga de deur uit…

3 jaar geleden

De beste alternatieven voor de Kerstmarkten van 2021

De jaarlijkse kerstmarkten in verschillende steden worden vaak druk bezocht en zijn vaak iets waar…

3 jaar geleden

10 Leuke spelletjes voor binnen voor volwassenen

Wanneer je alleen nog maar binnen mag zitten, begint het op een gegeven moment ook…

3 jaar geleden