Categorieën: Hotels

Top 5 hotels nabij kerstmarkten

Je krijgt pas het gevoel dat de Kerst eraan zit te komen als je een kerstmarkt hebt bezocht. Staat het bezoeken van een kerstmarkt bij jou al op je to-do lijstje? Er zijn vele bestemmingen deze winter waar je in kerststemming kunt komen door een kerstmarkt te bezoeken. Denk aan de populaire kerststeden Antwerpen, Berlijn en Düsseldorf. Speciaal voor jou gingen we op zoek naar de top 5 hotels nabij kerstmarkten. Dit hebben we gedaan door te kijken naar de mening van onze gasten. De hotels met de hoogste gastenbeoordelingen die nabij een kerstmarkt liggen zijn in deze top 5 opgenomen. Scheelt jou weer zoekwerk en zo kun je sneller beslissen welke kerstmarkt jij graag wilt bezoeken.

Lindner Hotel & City Lounge

In het kloppende hart van Antwerpen ligt Lindner Hotel & City Lounge, een schitterend modern hotel met een unieke wellness. Het wellness centrum ligt namelijk op de 11e verdieping! Het hotel bevindt zich vlakbij het centraal station van Antwerpen. Hierdoor overnacht je op loopafstand van de kerstmarkt van Antwerpen. Onder het motto van ‘Winter in Antwerpen’  is er niet alleen een kerstmarkt, maar zijn er ook diverse activiteiten en evenementen door de hele stad tijdens de winterperiode. Zo shop je elke zondag ook de leukste outfits in de winkels vanwege speciale koopzondagen en verzeker je jezelf van de leukste snuisterijen op de daadwerkelijke kerstmarkt van Antwerpen. In de winterperiode is het trouwens ook zeer aan te raden om ZOO Antwerpen te bezoeken. Deze dierentuin ligt vlak bij je hotel en op een zonnige winterdag ontdek je de meest exotische dieren.

Golden Tulip Bielefeld City

Golden Tulip Bielefeld City

Bielefeld is niet bepaald een bekende Duitse stad, maar we kunnen je verklappen dat je hier een van de gezelligste kerstmarkten van Duitsland kunt vinden. De kerstmarkt bevindt zich dan ook niet op één plek, maar is verspreid over meerdere straten in het centrum. Op de Oude Markt (Alter Markt) vind je traditionele kerstmarktkraampjes te midden van de historische gebouwen. Vergeet hier niet op te warmen met een Glühwein en de schitterende met de hand gemaakte kunst te aanschouwen. Op korte afstand van de Oude Markt vind je Golden Tulip Bielefeld City. Je kunt dus vanuit je hotel direct naar de kerstmarkt lopen!

Mercure Hotel Berlin City West

Mercure Hotel Berlin City West is ongetwijfeld geliefd vanwege de ligging buiten het centrum van Berlijn in de historische wijk Charlottenburg. Parkeren bij het hotel is gratis, dus als je met de auto komt is dat echt een uitkomst. Binnen 20 minuten met het openbaar vervoer of een klein half uurtje met de auto sta je in het bruisende centrum van Berlijn. Hier bezoek je de kerstmarkt op bijvoorbeeld de Gendarmenmarkt, één van de populairste en grootste kerstmarkten van Duitsland. Niet alleen is het de Gendarmenmarkt sfeervol verlicht, je kijkt ook uit op het prachtige Konzerthaus. Trakteer jezelf op witte chocolademelk of speciale soorten kazen of ontdek de vele handgemaakte producten van de internationale standhouders.

Mercure Düsseldorf Kaarst

Mercure Düsseldorf Kaarst

Het moet gek lopen wil je op de kerstmarkt in Düsseldorf niet kunnen slagen voor een leuke kerstversiering. Van glinsterende handwerken kerstboomversierselen tot overheerlijke geroosterde amandelen, er zijn meer dan 200 nostalgische kerstkraampjes met een gevarieerd aanbod. Het hotel waar je verblijft ligt aan de rand van Düsseldorf  en beschikt over een zwembad en een sauna. Vanuit het hotel kun je gemakkelijk de omgeving verkennen en het centrum van Düsseldorf bereiken.

Husa de la Couronne

Vanuit dit klassieke Luikse hotel met moderne kamers ontdek je de oudste kerstmarkt van België, namelijk die op de Place Saint Lambert in Luik. Het hotel is gemakkelijk te bereiken per trein en met het openbaar vervoer ben je binnen een kwartier bij de kerstmarkt. Of je pakt de auto, beide vervoersmiddelen doen er ongeveer even lang over. De kerstmarkt van Luik is niet alleen de oudste, de ruim tweehonderd chaletjes tellende kerstmarkt is ook de grootste van België. Tegenwoordig wordt de kerstmarkt in Luik ook wel een kerstdorp genoemd, omdat het zelfs een eigen burgemeester en adviseurs heeft. Het ontdekken van de kerstmarkt is een ervaring op zich en de kerststemming zal je positief stemmen. Proef de peperkoek, schaf een kerstbeeldje aan of verdiep je in de handgemaakte juwelen!

In welke hotels nabij kerstmarkten zou jij wel willen overnachten?

Top 5 hotels nabij kerstmarkten was last modified: september 13th, 2019 by redactie
Share
Geschreven door
redactie

Recent Posts

Toe aan een unieke overnachting?

Vraag jij je nu af wat een unieke overnachting inhoudt? Bij HotelSpecials proberen wij jou…

2 jaar geleden

Sfeervolle kerstmarkten in Limburg – Valkenburg

De plezantste kerstmarkten vind je vlak over de grens. In Valkenburg zijn de kerstmarkten al…

2 jaar geleden

Dit is waarom een wellness vakantie in Duitsland een goed idee is!

In deze tijd wensen we onszelf allemaal wel wat meer rust toe. En waar kan…

3 jaar geleden

De beste winter- en natuuractiviteiten: 8 tips!

Genoeg van al dat binnen zitten? Tijd voor een frisse neus! Ga de deur uit…

3 jaar geleden

De beste alternatieven voor de Kerstmarkten van 2021

De jaarlijkse kerstmarkten in verschillende steden worden vaak druk bezocht en zijn vaak iets waar…

3 jaar geleden

10 Leuke spelletjes voor binnen voor volwassenen

Wanneer je alleen nog maar binnen mag zitten, begint het op een gegeven moment ook…

3 jaar geleden