Dagje uit

Uit in Antwerpen: hier moet je heen!

Dansen tot de late uurtjes, een pintje drinken en luisteren naar jazz. In Antwerpen is er genoeg te beleven dankzij het gevarieerde uitgaansleven. In deze blog lees je waar je tijdens je avondje uit in Antwerpen zeker heen moet gaan.

Op café gaan in Antwerpen

Bij het legendarische Café Beveren is het publiek gezellig gemixt, zowel jong als oud komt hier graag om een drankje te drinken en te dansen. Het dansorgel, Orgel Decap, speelt op aanvraag voor een euro de echte klassiekers. Maar ook kan je de jukebox inschakelen voor jouw favoriete plaat.
Adres: Vlasmarkt 2

Liefhebbers van jazz gaan naar De Muze; een bruin jazzcafé dat populair is onder de artistiekelingen en kunstenaars. Muzikanten spelen hier hun melodieën terwijl jij geniet van een lekker pintje.
Ades: Melkmarkt 15

En als je nog meer jazz wilt horen ga dan naar Café Hopper. Overdag kun je hier terecht voor een koffietje, krantje en hapje.  ’S middags en s’ avonds ga je hierheen voor een borrel en een gezellige avond uit. Zondagmiddag vanaf 16:00 uur en maandagavond 21:00 uur luister je er naar live muziek.
Adres: Leopold de Waelstraat 2

Goesting in een gezellige avond met vrienden? Breng dan een bezoekje aan de Irish Pub An Sibhin. Zowel populair onder locals, expats, toeristen en zakenmannen. Drink een lekkere Guinness terwijl je naar een sportwedstrijd op het grote scherm bekijkt. Iedere zaterdagavond is er vanaf 21:00 uur live muziek op het kleine podium. Er is niet een specifieke muziekstijl in de pub te horen, de ene avond speelt er een rock muzikant, de volgende week weer een blues muzikant. Verrassend leuk!
Adres: Nationalestraat 44

Mojito, Cosmopolitan of laat je verrassen

Bewonder de shake kunsten van de cocktailshakers van Cocktails at 9 terwijl je met je lover of vriend/vriendin op de loungebank zit. Je kunt hier terecht voor de klassieke cocktails, of laat je verrassen door een creatie bedacht door de cocktailshaker.
Adres: Lijnwaadmarkt 9

Voor nog meer cocktails ga je naar Dogma, een stoere cocktailbar. Neem plaats op de leren banken en laat de rock ’n roll vibe op je inwerken. Neem jij een Too hot to handle of ga je voor een Cosmopolitan? En heb je wat te vieren? Laat dan een fles champagne ontkurken. Tip: reserveer een workshop om zelf de shake skills onder de knie te krijgen.
Adres: Wijngaardstraat 5

Voetjes van de vloer tot de late uurtjes: Clubs in Antwerpen

Wauw, dit is echt tof. De song ‘Take me to church’ is hier wel heel letterlijk genomen; een kerk dat is omgebouwd tot houseclub! Café d’Anvers is the-place-to-be voor house- en techhouse liefhebbers. Daarnaast hoor je in de main room ook deep-house en progressive house. Voor andere muziekstijlen kun je terecht op het balkon, waar je house-, urban-, R&B- en electrictonen hoort. De dresscode vind ik leuk: Be proud of yourself.
Adres: Verversrui 15

Voor R&B kun je ook terecht bij Publik. Ook draaien ze hier hiphop, rap en popmuziek. Vier eens je verjaardag met vrienden hier, jij en 5 vrienden kunnen dan gratis naar binnen en je ontvangt ook nog eens een fles drank naar keuze t.w.v. 69€! Dat wordt zeker weten een geslaagd feestje.
Adres: Lange Brilstraat 12

Ben jij van de hippe clubs? Dan ben je bij Club Baroque op het Eilandje, vlak bij het MAS, aan het juiste adres. Bewonder het unieke interieur tijdens een gezellige avond uit. Houd ook zeker de website in de gaten, er worden vele toffe feestjes gegeven.
Adres: Godefriduskaai 14-1

Adresje om te slapen na het uitgaan

Na een heerlijke avond en nacht uitgaan kun je wel wat slaap gebruiken. Duik in het hotelbed en geniet de volgende ochtend van een heerlijk ontbijt om de eventuele kater te verslaan. Hier hebben wij alle hotelaanbiedingen in Antwerpen voor je staan. Tip: kies voor onze VIP Upgrade Special, hierbij geniet je namelijk van een late check-out zodat je nog net even wat langer kunt uitslapen.

Wil je liever uit in Brugge? Bekijk dan hier mijn tips voor een plezant avondje.

Uit in Antwerpen: hier moet je heen! was last modified: december 28th, 2017 by
Share
Geschreven door

Recent Posts

Toe aan een unieke overnachting?

Vraag jij je nu af wat een unieke overnachting inhoudt? Bij HotelSpecials proberen wij jou…

2 jaar geleden

Sfeervolle kerstmarkten in Limburg – Valkenburg

De plezantste kerstmarkten vind je vlak over de grens. In Valkenburg zijn de kerstmarkten al…

2 jaar geleden

Dit is waarom een wellness vakantie in Duitsland een goed idee is!

In deze tijd wensen we onszelf allemaal wel wat meer rust toe. En waar kan…

3 jaar geleden

De beste winter- en natuuractiviteiten: 8 tips!

Genoeg van al dat binnen zitten? Tijd voor een frisse neus! Ga de deur uit…

3 jaar geleden

De beste alternatieven voor de Kerstmarkten van 2021

De jaarlijkse kerstmarkten in verschillende steden worden vaak druk bezocht en zijn vaak iets waar…

3 jaar geleden

10 Leuke spelletjes voor binnen voor volwassenen

Wanneer je alleen nog maar binnen mag zitten, begint het op een gegeven moment ook…

3 jaar geleden