Vakanties

5 leuke dingen om thuis te doen wanneer je niet kan reizen

Ben je ook al klaar met het thuiszitten vanwege het Coronavirus? Heb je er zelfs je vakantie of een weekendje weg door af moeten zeggen? We kunnen je vertellen: je bent niet de enige! Bij HotelSpecials proberen we er het beste van te maken en het reisgevoel toch op een andere manier te beleven. Hier zijn 5 leuke dingen om te doen thuis waarmee je toch het reisgevoel een beetje opwekt!

5 leuke dingen om thuis te doen die het reisgevoel opwekken

#1 Maak een reisbucketlist

Aangezien je toch zeeën van tijd hebt, is deze tip één van de leukste dingen om te doen thuis. Neem een keer de hele avond de tijd om te fantaseren wat je allemaal nog wil zien. Maak een lijst van de bestemmingen waar je nog naartoe wil en kijk wat je ervoor moet doen om het te realiseren. Pak ook eens die stoffige Atlas uit de boekenkast en bekijk de landkaarten zoals vroeger.

#2 Lees inspirerende reisboeken

En als je dan toch lekker aan het fantaseren ben over waar je allemaal nog naartoe gaat, lees dan ook een paar leuke reisboeken. Denk bijvoorbeeld aan de boeken van onze Nederlandse reiskoningin Floortje Dessing. We hebben een lijst gemaakt van de tofste, en meest inspirerende reisboeken om te lezen!

#3 Maak een fotoalbum van je vorige reizen

Na elke reis denk je weer: hier ga ik echt een fotoalbum van maken! En elke keer weer schiet het erbij in. Gelukkig heb je daar nu mooi de tijd voor e is dit een van de perfecte dingen die je thuis kunt doen. Pak de foto’s van je vorige reis erbij, selecteer de mooiste en maak er een album van. Het geeft ook een heerlijk gevoel om weer terug te gaan naar alle herinneringen die je destijds hebt gemaakt! Websites waar je goedkoop een album kan maken:

#4 Leer een onbekende taal

Bijna iedereen heeft wel een taal die hij/zij mooi vindt en heel graag zou willen spreken. Dit is hét moment om eraan te beginnen wanneer je je afvraagt wat te doen thuis! Er zijn genoeg apps, websites en podcasts waarmee je thuis gratis een nieuwe taal ken leren. Dit zijn onze favoriete tools om te gebruiken:

#5 Haal de wereldkeuken in huis

Ga zelf kokkerellen en tover je huis om in een wereldrestaurant. Er zijn genoeg keukens om uit te kiezen waarmee je bijna elke avond een ander land kan “bezoeken”. Kook bijvoorbeeld een keer een Thaise curry, maak zelf sushi of de traditionele spaghetti bolognese, ga op de Mexicaanse tour met burrito’s of maak het helemaal speciaal met een Afrikaanse Boboti. Doe hier alvast je wat inspiratie op!

Extra tip voor als je thuis werkt

En dan nog een laatste tip voor alle mensen die vanuit huis moeten werken: installeer Google Momentum. Dit is een extensie voor Google Chrome en geeft je elke dag een nieuwe achtergrond voor je internetbrowser met een nieuwe bestemming!

5 leuke dingen om thuis te doen wanneer je niet kan reizen was last modified: maart 23rd, 2020 by
Share
Geschreven door

Recent Posts

Toe aan een unieke overnachting?

Vraag jij je nu af wat een unieke overnachting inhoudt? Bij HotelSpecials proberen wij jou…

2 jaar geleden

Sfeervolle kerstmarkten in Limburg – Valkenburg

De plezantste kerstmarkten vind je vlak over de grens. In Valkenburg zijn de kerstmarkten al…

2 jaar geleden

Dit is waarom een wellness vakantie in Duitsland een goed idee is!

In deze tijd wensen we onszelf allemaal wel wat meer rust toe. En waar kan…

3 jaar geleden

De beste winter- en natuuractiviteiten: 8 tips!

Genoeg van al dat binnen zitten? Tijd voor een frisse neus! Ga de deur uit…

3 jaar geleden

De beste alternatieven voor de Kerstmarkten van 2021

De jaarlijkse kerstmarkten in verschillende steden worden vaak druk bezocht en zijn vaak iets waar…

3 jaar geleden

10 Leuke spelletjes voor binnen voor volwassenen

Wanneer je alleen nog maar binnen mag zitten, begint het op een gegeven moment ook…

3 jaar geleden