Citytrips

12x lunchen in Amsterdam

Hoofdfoto: Instock Amsterdam, door Arnoud Clijncke

Amsterdam: het bruist van de gezellige lunchplekjes. Van veganistische hotspots tot aan patatzaken en van saladebars tot aan Mexicaanse burrito’s: je komt het hier ongetwijfeld tegen. We kunnen ons ook heel goed voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Er zijn zoveel leuke tentjes waar je aan kunt schuiven! Wij hebben onze 12 favoriete hotspots voor uitgebreid lunchen in Amsterdam, of misschien toch in Paramaribo..?

  1. Terpentijn, Rokin 103

Het stijlvolle Terpetijn vind je centraal in Amsterdam. De focus van deze hotspot ligt op lekkere en vullende gerechten. En daar houden wij van! Bestel hier een Grilled Sandwich of een Bloody Mary Soup. Deze laatste kun je zelfs met wodka bestellen. Geniet van je lunch en luister naar een playlist met urban, hip hop en indie muziek om helemaal te ontspannen tijdens je citytrip.

  1. Coffee and Coconuts, Ceintuurbaan 282-284

Zit je liever met je voeten in het zand van Hawaï dan dat je in het wisselvallige Amsterdam loopt? Dan hoef je geen duizenden euro’s te besteden aan een vliegticket. Je gaat gewoon naar Coffee & Coconuts! Het is gevestigd in een oude bioscoop en is een bruisende plek van gezelligheid, ontspannenheid en liefde. Vier het leven! De kaart is gevuld met organische en gezonde gerechten, bereid met lokale procuten. Een kopje koffie of een home made sapje is natuurlijk ook prima.

  1.  Bakers & Roasters, Kadijksplein 16 & Eerste Jacob van Campenstraat 54

Is Hawaï niet gek genoeg? Dan nemen we je mee naar een mix van Brazilië en Nieuw-Zeeland! Bakers & Roasters is opgericht door een jong stel; de een uit Nieuw-Zeeland, de ander uit Brazilië. Deze culturele mix heeft een gaaf concept opgeleverd met heerlijke street foods en de beste koffie. Zo zijn zij een beetje thuis en kun jij genieten van het beste uit hun land. Gaaf!

  1. Vinnies, Haarlemmerstraat 46, Nieuwezijds Kolk 33 & Scheldestraat 45

Bij Vinnies staat goed eten centraal. Simpel, puur en gezond. Deze hotspot heeft niet voor niks maar liefst 3 vestigingen in de stad! Of je nou trek hebt in een Engels ontbijt, een gevulde salade of een rijkbelegd broodje: dit is het juiste adres. En zie je een leuk meubelstuk? Het hele interieur van Vinnies is te koop!

  1. Boterham, Andreas Bonnstraat 2

Wat is er nou meer Nederlands dan een echte boterham? Bij BOTERHAM kun je vanzelfsprekend een lekker bammetje bestellen, maar ook een soepje, salade of een huisgemaakt stukje taart. Ideaal ook voor in de zomer, want ze hebben een zonovergoten terras!

  1. Waterkant, Marnixstraat 246

En dan hebben we nóg een tropische plek voor je gespot. Waterkant is geïnspireerd op het Surinaamse Paramaribo, inclusief de ligging aan het water. Het is net alsof je niet meer in Amsterdam bent. Ontdek Surinaamse specialiteiten, zoals het traditionele Parbo bier, saoto soep en roti, of ga voor iets meer vertrouwds als een burger of salade.

  1. Meneer Nieges, Westerdoksdijk 40

Meneer Nieges is dol op belachelijk lekker eten. Zo simpel is het. En waarom zou hij zijn kookkunsten niet met jou delen? Eet wat lekkers, drink je favoriete drankje en dans een beetje heen en weer. Gezelligheid heerst hier altijd! Dag in, dag uit: je bent hier welkom.

  1. Juice & Salad, Vijzelstraat 135, Eerste Constantijn Huygensstraat 60, Oostenburgergracht 185

Een echte lunchtent voor de foodies onder ons. JUICE&SALAD is de eerste saladebar van Amsterdam en opgericht door twee echte boerenjongens. Puurder krijg je je salade dus niet! Niet zo’n saladeliefhebber? Don’t worry, er staan ook broodjes, sapjes en yoghurtjes op het menu. Alles is ook to-go mee te nemen, dus je hebt geen excuus om niet te gaan!

  1. Amsterdam Roest, Jacob Bontiusplaats

Amsterdam Roest is een broedplaats voor creativiteit. Aan het oude, vervallen gebouw is nauwelijks iets gedaan, om zo het karakter te behouden. Het is een uniek café, maar ook een plek waar film, theater en muziek bij elkaar komen. Check van tevoren de agenda om te kijken of er iets gaaf op het programma staat! Het terras is giga, dus zeker de moeite waard als het zonnetje straks schijnt.

  1.  Instock, Czaar Peterstraat 21

Verantwoord lunchen doe je bij Instock. Zij zetten namelijk voedselverspilling pas echt op de kaart. Alle producten die bijvoorbeeld de Albert Heijn niet verkoopt, halen zij op. Vaak is dit groente en fruit met een schoonheidsfoutje of simpelweg door een overschot. De chefs van Instock maken van deze voorraad weer een culinair hoogstandje. En ook jij kan helpen, door bijvoorbeeld zelf thuis aan de slag te gaan met de tips en tricks uit hun kookboek. Keep it up, Instock! Wij zijn fan.

  1. Pllek, TT Neveritaweg 59

Weer zo’n creatief nest: Pllek. Warmte, creativiteit, vrij en altijd met een oog op duurzaamheid. Je lunch is hier biologisch en verantwoord, dus je kunt zonder zorgen aanvallen. Daarnaast wilt Pllek je kennis laten maken met andere cultiren, om deze reden vind je dan ook altijd iets op de dagplanning. Een gaaf cultureel event, een inspirerende film of live muziek: iedere dag is hier anders.

  1. Hangar, Aambeeldstraat 36

Hangar omschrijft zichzelf als ‘a beautiful mess’. Het is namelijk gevestigd in een oude, rauwe loods en ingericht door Stella Willing om het warm te maken. En er is iets heel speciaals uitgekomen! Chef-kok Ricardo van Ede verzacht het concept met zijn pure creaties. In de zomer geniet je op het terras en in de winter worden de twee openhaarden aangestoken

En nog op zoek naar een plekje waar je kunt overnachten? Bekijk ons uitgebreide hotel aanbod in Amsterdam.

12x lunchen in Amsterdam was last modified: december 28th, 2017 by
Share
Geschreven door

Recent Posts

Toe aan een unieke overnachting?

Vraag jij je nu af wat een unieke overnachting inhoudt? Bij HotelSpecials proberen wij jou…

2 jaar geleden

Sfeervolle kerstmarkten in Limburg – Valkenburg

De plezantste kerstmarkten vind je vlak over de grens. In Valkenburg zijn de kerstmarkten al…

2 jaar geleden

Dit is waarom een wellness vakantie in Duitsland een goed idee is!

In deze tijd wensen we onszelf allemaal wel wat meer rust toe. En waar kan…

3 jaar geleden

De beste winter- en natuuractiviteiten: 8 tips!

Genoeg van al dat binnen zitten? Tijd voor een frisse neus! Ga de deur uit…

3 jaar geleden

De beste alternatieven voor de Kerstmarkten van 2021

De jaarlijkse kerstmarkten in verschillende steden worden vaak druk bezocht en zijn vaak iets waar…

3 jaar geleden

10 Leuke spelletjes voor binnen voor volwassenen

Wanneer je alleen nog maar binnen mag zitten, begint het op een gegeven moment ook…

3 jaar geleden