Citytrips

Restaurants in Gent

Gent bruist van de gezellige restaurants en het worden er alleen maar meer! Gave, hippe hotspots komen als kool uit de grond. En dat vinden wij echt niet zo erg, want wat is er nou leuker dan met je beste vriend(in), gezin of partner te genieten van een vol bordje heerlijkheden? Wij zetten zes restaurants in Gent voor je op een rij!

  1. Basta, Zuidstationstraat 2

BASTA is een veelzijdig restaurant in Gent. Wil je uiteten met een Italiaans gerecht? Dan kun je kiezen uit de traditionele pizza’s. Meer een burgerliefhebber? Ook dat is hier geen probleem. Voor de veggies en vegan’s onder ons wordt Basta omgetoverd tot een vegetarisch restaurant. Grappig: burgers worden geserveerd in een houten kratje!

  1. Woest, Drongensesteenweg 41

Voor de lichtere trek kom je langs bij WOEST. Schuif aan voor heerlijke tapas! Als toetje bestel je een heerlijke koffie, waarmee je ook een beetje de bevolking steunt. Alle koffie is namelijk fairtrade koffie, waardoor je Oxfam Novib steunt. Het is een echte hotspot om na een drukke werkdag helemaal onderuit te zakken en te ontspannen. WOEST is wild en ongetemd, dus je kunt heerlijk ongegeneerd genieten van je maaltijd!

  1. Pasta la Vista, Nederkouter 57

Een Italiaans restaurant in Gent is Pasta la Vista. Het idee voor Pasta la Vista is voorgekomen uit de populaire foodtrucks en uiteindelijk waren daar de retro pastabars! Het concept komt voort uit einde liefde voor pasta, vandaar dat ook alles ecologisch en fair wordt gemaakt. Wij zijn fan! Dit restaurant in Gent verslaat vele andere Italiaanse hotspots.

  1. WAY, Dok Noord 4E

Op zoek naar de allerbeste koffie én een culinair hoogstandje? Klop dan even aan bij WAY! Deze rasechte barista’s verwennen je volop. De kaart is eenvoudig, maar kiezen is alsnog verdomd lastig! Je treft salades, soepjes en broodjes aan en ook nog eens vegan-proof gerechten. Hun motto? ‘True Honest Coffee & Smart Creative Cuisine’.

  1. ENTR, Ham 147

Het concept van ENTR is uniek in alle vormen en maten. Je luncht hier aan één lange tafel, waardoor je altijd weer met iemand anders kunt babbelen. Don’t be a stranger here! Daarnaast is het een artistieke ruimte, waardoor je creatieve gedachtes helemaal op gang komen. Dit natuurlijk allemaal onder het genot van een volwaardige maaltijd of een drankje. Er staat regelmatig een leuke show voor voorstelling op de planning.

  1. O’yo, Brabantdam 82

Yoghurtliefhebbers opgelet! O’yo is dé nieuwe yoghurtbar in de stad. Voor eigenaren Ellis & Phaedra staat gezond eten centraal, en natuurlijk moet dat zo lekker mogelijk. Bestel een heerlijk bakje yoghurt met je favoriete toppings, of vul je maag met een salad bowl of wrap. Natuurlijk ben je ook altijd welkom om tussendoor even een kopje koffie te halen.

Restaurants in Gent was last modified: september 20th, 2018 by redactie
Share
Geschreven door
redactie

Recent Posts

Toe aan een unieke overnachting?

Vraag jij je nu af wat een unieke overnachting inhoudt? Bij HotelSpecials proberen wij jou…

2 jaar geleden

Sfeervolle kerstmarkten in Limburg – Valkenburg

De plezantste kerstmarkten vind je vlak over de grens. In Valkenburg zijn de kerstmarkten al…

2 jaar geleden

Dit is waarom een wellness vakantie in Duitsland een goed idee is!

In deze tijd wensen we onszelf allemaal wel wat meer rust toe. En waar kan…

3 jaar geleden

De beste winter- en natuuractiviteiten: 8 tips!

Genoeg van al dat binnen zitten? Tijd voor een frisse neus! Ga de deur uit…

3 jaar geleden

De beste alternatieven voor de Kerstmarkten van 2021

De jaarlijkse kerstmarkten in verschillende steden worden vaak druk bezocht en zijn vaak iets waar…

3 jaar geleden

10 Leuke spelletjes voor binnen voor volwassenen

Wanneer je alleen nog maar binnen mag zitten, begint het op een gegeven moment ook…

3 jaar geleden