Uncategorized

De leukste tips om Nieuwjaar thuis te vieren

Nieuwjaar is misschien wel het leukste feestje van het jaar. Je kijkt er al het hele jaar naar uit, maar dit jaar zal iedereen waarschijnlijk Nieuwjaar thuis vieren. Saai zeg je? Niet met onze tips voor de leukste Nieuwjaar thuis! Wat is er dan te doen met oudejaarsavond bij je thuis? Bekijk onze tip voor de leukste activiteiten om Nieuwjaar thuis te vieren. Volg onze NYE checklist en ga Nieuwjaar thuis vieren zoals je nog nooit gedaan hebt!

1. Maak het gezellig

Dit is de eerste stap voor een onvergetelijke en gezellige Nieuwjaar bij jou thuis. Maak het gezellig en en versier je huis! Koop leuke slingers en versieringen of wees creatief en maak ze gewoon zelf! Maak het nog leuker om voor 12 uur iedereen een partypopper te geven en deze om 12 uur af te schieten. Een ander leuk idee is om samen sterretjes buiten aan te steken. Ook de glow in the dark sticks zijn altijd een vrolijke en kleurrijke versiering. Voor welke versiering ga jij?

2. NYE diner

Je kan natuurlijk niet oud en nieuw thuis vieren zonder een heerlijk diner! Ga voor een heerlijk NYE diner en maak samen heerlijke gerechten. Sloof je uit en ga voor een heerlijke Rollade of hou het simpel en kies voor een lekker Stamppot. Alles kan en niets is te gek.

Bij een heerlijk diner hoort natuurlijk ook een heerlijk drankje! Maak zelf een heerlijke Glühwein met het recept van HotelSpecials en maak iedereen blij!

3. Countdown bags

Wil je origineel Nieuwjaar vieren bij jou thuis? Kies dan voor de super leuke countdown bags! Wat houdt dit in? Je kiest voor het aantal tasjes dat je wilt gebruiken en kiest een tijdstip voor elk tasje (zorg ervoor dat je sowieso een tasje met 23.55 hebt). Op dit tijdstip wordt het tasje opengemaakt en zijn jullie steeds iets dichterbij het nieuwe jaar. Maar wat doe je in de tasjes? Kies bijvoorbeeld voor iets lekkers, zoals snoepjes of koekjes. Ga voor leuke foto’s en haal herinneringen met elkaar op of maak nieuwe herinneringen door er een polaroid camera in te doen. Kies een leuk spel voor in één van de tasjes die jullie daarna kunnen spelen. En doe bijvoorbeeld de sterretjes en confetti poppers van de eerste tip in het laatste tasje!

Niet overtuigd door de ideeën? Ga dan voor originele opdrachten! Laat ieder één of twee opdrachten opschrijven en doe ze in de tasjes. Dit wordt gegarandeerd lachen!

4. Karaoke

Wie houdt er nou niet van karaoke? Heerlijk meezingen (of schreeuwen) met de leukste liedjes die iedereen kent! Van de Spice Girls tot aan The Backstreet Boys iedereen kent ze wel. Ook als je geen karaoke set in huis hebt kan je dit prima doen. Zoek je favoriete karaoke liedje op Youtube en verras iedereen met jouw prachtige zangstem!

Hier is onze top 10 beste nummers voor en perfecte karaoke avond:

  1. Shania Twain – Man! I feel like a woman
  2. The Weather Girls – It’s raining man
  3. Spice Girls – Wannabe
  4. Mariah Carey – All I want for Christmas
  5. Natalie Imbruglia – Torn
  6. Natasha Bedingfield – Unwritten
  7. Destiny’s Child – Say my name
  8. Livin On a Prayer – Bon jovi
  9. Kelly Clarkson –  Since U Been Gone
  10. ABBA – Mamma Mia

5. Cocktails maken

Wat past er beter bij een feestelijke avond dan feestelijke cocktails?  Een perfecte bezigheid voor elk moment van de avond! Maak de lekkerste cocktails en voel je een echte bartender. Hieronder een top 5 van onze lieveling cocktails. Welke van deze bekende cocktails ga jij maken?

  1. Pina Colada
  2. Mojito
  3. Gin & Tonic
  4. Long Island Ice Tea
  5. Bloody Mary

Liever iets zonder alcohol? Kies dan voor een van deze alcoholvrije cocktails.

6. Spelletjes spelen

Je kunt natuurlijk niet oudjaar thuis vieren zonder leuke spelletjes! Een traditioneel spelletje wat bij ons altijd gespeeld wordt met oud en nieuw is natuurlijk Sjoelen! Iedereen kent het wel en iedereen is ermee opgegroeid. Ga met elkaar de strijd aan en ga voor de winst!

Is sjoelen niet helemaal jouw ding? Er zijn nog genoeg andere spelletjes die je kunt spelen op zo’n gezellige avond. Kies bijvoorbeeld voor Hints of 30 seconds. Bekijk voor meer tips onze blog.

7. Oliebollen en appelflappen bakken

Een Nieuwjaar zonder oliebollen en appelflappen is geen echte oud en nieuw. Bij iedere oud en nieuw viering zijn ze dan ook te vinden. Wat is er dan leuker om deze lekkernijen zelf te maken! Maak ze een dag of ochtend van te voren en geniet ‘s avonds van je eigen creaties. Ga jij voor oliebollen of appelflappen? Kies ze gewoon allebei!

8. Kijk terug en blik vooruit

Weer een jaar voorbij. En wat voor een jaar! Bespreek samen het jaar en sluit het jaar extra goed af. Wat was je favoriete gebeurtenis, favoriete liedje en ga zo maar door. Bekijk hier eventueel inspiratie voor vragen of verzin ze zelf. Kijk niet alleen terug, maar kijk ook vooruit! Vertel wat je volgend jaar wilt bereiken of wat je wil leren. Bespreek je goede voornemens samen een blik vooruit op een geweldig jaar!

Funfact

Wist je dat veel landen bijzondere tradities hebben met Nieuwjaar? Zo springen ze in Rusland met de kerstboom in de hand in een ijskoude rivier brrr…. In Denemarken gooien ze een bord kapot voor de voordeur van de buren. In Turkije strooien ze, voor geluk, zout voor de deur van de buren. In Spanje eten ze na elke klokslag een druif. In Singapore hebben ze misschien wel de mooiste traditie. Hier schrijven de mensen hun wens op opblaasbare witte ballen die ze daarna laten drijven in de Singapore River. Ook buurland Nederland heeft verschillende tradities, zoals oliebollen eten, Carbid schieten en misschien wel de gekste namelijk de ijskoude Nieuwjaarsduik in de Noordzee.

 

De leukste tips om Nieuwjaar thuis te vieren was last modified: december 11th, 2020 by redactie
Share
Geschreven door
redactie

Recent Posts

Toe aan een unieke overnachting?

Vraag jij je nu af wat een unieke overnachting inhoudt? Bij HotelSpecials proberen wij jou…

2 jaar geleden

Sfeervolle kerstmarkten in Limburg – Valkenburg

De plezantste kerstmarkten vind je vlak over de grens. In Valkenburg zijn de kerstmarkten al…

2 jaar geleden

Dit is waarom een wellness vakantie in Duitsland een goed idee is!

In deze tijd wensen we onszelf allemaal wel wat meer rust toe. En waar kan…

3 jaar geleden

De beste winter- en natuuractiviteiten: 8 tips!

Genoeg van al dat binnen zitten? Tijd voor een frisse neus! Ga de deur uit…

3 jaar geleden

De beste alternatieven voor de Kerstmarkten van 2021

De jaarlijkse kerstmarkten in verschillende steden worden vaak druk bezocht en zijn vaak iets waar…

3 jaar geleden

10 Leuke spelletjes voor binnen voor volwassenen

Wanneer je alleen nog maar binnen mag zitten, begint het op een gegeven moment ook…

3 jaar geleden