Categorieën: Citytrips

Citytrip Oslo in de winter

De hoofdsteden in Scandinavië worden steeds populairder voor een citytrip. Neem bijvoorbeeld Oslo, perfect voor een citytrip in de winter. Wat is er allemaal te doen in de hoofdstad van Noorwegen? Wij zetten de ins en outs voor een citytrip Oslo voor je op een rij!

Hoe kun je het beste reizen naar Oslo?

Aangezien de grote afstand tussen België en Oslo kun je Oslo het beste bezoeken met het vliegtuig. Je kunt natuurlijk rechtstreeks bij de luchtmaatschappijen boeken, maar het is ook aan te raden om vliegtickets te vergelijken tussen de verschillende aanbieders. Dit kan op vergelijkingswebsites zoals Skyscanner.net. Zo kun je kiezen met hoeveel personen je wilt reizen, op welke datum en of je alleen directe vluchten getoond wilt zien of ook vluchten met een overstap. Skyscanner laat dan alle vliegtickets zien op basis van jouw wensen bij de verschillende maatschappijen.

Eenmaal aangekomen in Oslo bedraagt de afstand tussen het vliegveld en het centrum ongeveer 50 kilometer. De trein is de goedkoopste en relatief snelste manier om in het centrum te komen vanaf het vliegveld. Binnen 25 minuten reizen sta je midden in het bruisende centrum van Oslo en kan jouw citytrip beginnen!

Om snel van en naar verschillende bezienswaardigheden in Oslo te komen, maak je gebruik van het openbaar vervoer. Met het gemeenschappelijke kaartjessysteem Sporveier, kan je binnen één uur na het kopen van het kaartje gemakkelijk overstappen op de bus, tram, metro en veerboot. Ideaal om van de verschillende vervoersmogelijkheden gebruik te kunnen maken!

Wat te doen tijdens een citytrip Oslo?

In Oslo zijn er tal van bezienswaardigheden en leuke dingen om te doen. Weet je niet zo goed waar te beginnen? Lees dan verder, want wij geven jou tips!

Volop winkelen in het winkelgebied van de stad

Zeer bekend in Oslo is de Karl Johans Gate, de hoofdstraat van Oslo en het winkelgebied van de stad. De Karl Johans gate verbindt het treinstation van Oslo met het Koninklijk Paleis in bijna één rechte lijn. In de hoofdstraat kun je gezellig winkelen. Je vindt er veel internationale winkelketens, maar ook Noorse aanraders, zoals Steen & Strøm. Dit is een van Oslo’s oudste warenhuizen met een ruime keuze aan kleding en cosmeticaproducten. Ook vind je hier de reusachtige boekwinkel Tanum.

Een bekend winkelcentrum in de stad is Oslo City. Hier vind je zo’n 90 winkels en restaurants. Maar je hebt ook winkelcentrum Byportencentrum, dat is verbonden met het Centraal Station. House of Oslo richt zich vooral op interieurdesign met ongeveer 20 winkels. Leuk voor als je inspiratie wilt op doen voor thuis!

Cultuur snuiven op het museumeiland

Wil je graag wat cultuur snuiven? Dit kan in een van de vele musea in Oslo. Bygdøy is een schiereiland bij Oslo en staat bekend als het museumeiland. Hier bezoek je het Vikingschiphuis Museum. Schepen van Vikingen worden hier tentoongesteld die uit de 9e eeuw stammen. Voor de kunstliefhebbers is er het Nationaal Museum voor Kunst, Architectuur en Design, met schilderijen van onder andere Edvard Munch. Alleen al het imposante gebouw waarin het museum is gevestigd is indrukwekkend!

Het blote beeldenpark

Het klinkt apart, maar het blote beelden park is precies wat je aantreft in Vigeland-Aanleg. Dit bizarre beeldenpark staat namelijk vol met bloteriken. En niet een paar, maar 212! Gustav Vigeland creëerde een schouwspel van baby tot bejaarde, van leven tot de dood. De hele dag loop je gratis naar binnen en ga je op de foto de levensgrote beelden. De bekendste is ‘Sinnataggen’, ookwel Kleine Driftkop. Zo heb je kunst nog nooit gezien.

Opdoemende ijsschots

Ook het Operahuset springt gelijk in het oog. Het Noors Nationaal Opera en Ballet houdt hier huis. Een voorstelling bijwonen is natuurlijk fantastisch, maar je hoeft niet eens naar binnen om je te vermaken. Het schone, witte gebouw is namelijk ontworpen om beklommen te worden. Loop dus het dak op en geniet van het uitzicht over de fjordenarchipel, de stad en de bergen daarachter.

Operahuset

Geniet van de Noorse keuken

Lekker eten en drinken mag natuurlijk niet ontbreken tijdens een citytrip Oslo. Gelukkig heeft Oslo veel verschillende mogelijkheden op het gebied van eten en drinken. Wil je genieten van de echte Noorse keuken? Ga dan eten bij restaurant Statholdergaarden. Laat je verassen door spraakmakende combinaties. Echte visliefhebbers kunnen terecht in Fjord restaurant. Dit restaurant serveert voornamelijk verse vis en zeevruchten.

Voor een drankje kun je ’s avonds terecht in het populaire uitgaanscentrum Aker Brygge. Het uitgaanscentrum is een van de meest bekende bestemmingen in Oslo. In Aker Brygge kun je tevens winkelen en een hapje eten.

Hotels voor jouw citytrip Oslo

Om al de bovenstaande activiteiten te ondernemen is het natuurlijk belangrijk om een goed hotel als uitvalsbasis te hebben gedurende je citytrip in Oslo in de winter. Wij bieden hotels in Oslo aan die de moeite waard zijn om te bekijken. Twee van de hotels hebben namelijk 5 sterren: First Hotel Grims Grenka en Lysebu. First Hotel Grims Grenka is een uniek designhotel in het centrum van de stad en heeft een bar vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Na een heerlijke nachtrust loop je zo het centrum in voor een leuke dag in de stad.

Lysebu ligt in de wijk Holmenkollen en ligt op 30 minuten rijden van het centrum van Oslo. Ideaal voor als je net buiten het centrum wilt slapen en ook voorzien wilt zijn van een binnenzwembad en een uitstekend restaurant.

Citytrip Oslo in de winter was last modified: december 28th, 2017 by redactie
Share
Geschreven door
redactie

Recent Posts

Toe aan een unieke overnachting?

Vraag jij je nu af wat een unieke overnachting inhoudt? Bij HotelSpecials proberen wij jou…

2 jaar geleden

Sfeervolle kerstmarkten in Limburg – Valkenburg

De plezantste kerstmarkten vind je vlak over de grens. In Valkenburg zijn de kerstmarkten al…

2 jaar geleden

Dit is waarom een wellness vakantie in Duitsland een goed idee is!

In deze tijd wensen we onszelf allemaal wel wat meer rust toe. En waar kan…

3 jaar geleden

De beste winter- en natuuractiviteiten: 8 tips!

Genoeg van al dat binnen zitten? Tijd voor een frisse neus! Ga de deur uit…

3 jaar geleden

De beste alternatieven voor de Kerstmarkten van 2021

De jaarlijkse kerstmarkten in verschillende steden worden vaak druk bezocht en zijn vaak iets waar…

3 jaar geleden

10 Leuke spelletjes voor binnen voor volwassenen

Wanneer je alleen nog maar binnen mag zitten, begint het op een gegeven moment ook…

3 jaar geleden