Categorieën: Dagje uit

De 4 gezelligste stadsstranden van ons land!

Voor een dagje naar het strand hoef je tegenwoordig niet meer af te reizen naar de kust! Met de opkomst van stadsstranden in het binnenland, zoals Strantwerpen, volgen er steeds meer met een overvloed aan relaxte sferen en muziek. Speciaal voor jou reisden wij door het land om de leukste stadsstranden op te zoeken. Kijk je met ons mee?

Culinair genieten in Antwerpen

Voetjes in het zand

Dat kan op het stadsstrand van Antwerpen, ofwel Strantwerpen. Voor het eerst dit jaar is het weer terug te vinden in ’t Zuid. Voorheen bevond het strand zich op ‘het Eilandje’. Het stadsstrand is ruim 2000 vierkante meter groot met ook een bijbehorend paviljoen met een bar, lounge en een restaurant. Na een dagje op het strand kun je de dag ook nog eens goed afsluiten met een heerlijk drankje of een diner! Er bevinden zich namelijk drie restaurant op het terrein: Umami met een Aziatische keuken, restaurant Danieli il Divino met Italiaanse gerechten en restaurant De Kroon met originele bistro gerechten. Tip: elke zondag wordt er vanaf 11:30 uur een brunch georganiseerd met een luxueus Oriëntaals Brunch Buffet om de smaken van Umami te ontdekken. Er worden onder andere sushi, sashimi, dim sum en Aziatische salades geserveerd. Een aanrader voor als je eens kennis wilt maken met de Aziatische keuken!

Strantwerpen is iedere dag geopend tot en met 31 augustus vanaf 12:00 uur. Is het mooi weer? Dan wordt het strandseizoen verlengd en dan is dit stadsstrand is ook nog in september geopend!

Het meest eigenwijze strand van Gent

Zo wordt het stadsstrand DOKpark ook wel genoemd. Het DOKpark verbindt het strand met de aanwezige moestuin en de arena met elkaar. Het bestaat uit een strand en een groene zone en het bevindt zich op de splitsing van de Koopvaardijlaan en de Afrikalaan, vlakbij de Dampoort. Als het stadsstrand wordt geopend, wordt het terras vervangen door banken aan de kade. Dit strand biedt een scala aan activiteiten en festiviteiten, zoals muziek, film, theater, rommelmarkten, spellen, sport en workshops. Ook is er een strandbar aanwezig waar je lekker kunt plaatsnemen op het terras voor een drankje en een hapje.

Het Dokpark is geopend van 11:00 – 22:00 uur op zon- en feestdagen. Ook op andere dagen wordt het park nog wel eens geopend. Houd hiervoor de agenda in de gaten voor een overzicht van de evenementen en openingstijden.

Hip en trendy in Diepenbeek

Baouzza

Op slechts een kwartiertje rijden van het stadscentrum van Hasselt vind je het hippe en trendy stadsstrand van Diepenbeek: Baouzza. Dit stadsstrand is voorzien van een zwembad, een loungebar en een restaurant. Het is ongeveer 1200 vierkante meter groot, dus je hoeft niet bang te zijn dat je geen plekje kunt vinden. ’s Avonds een dansje wagen? Tot 01:30 uur wordt de fijnste muziek gedraaid!

Op het terras kun je overigens ook genieten van de Mediterrane keuken. Er worden dit seizoen heerlijke tapas, verse pizza’s en pasta’s geserveerd. Ook wordt er gezellige muziek gedraaid om de sfeer compleet te maken. Let op: Het terras heeft afwijkende openingstijden. Op woensdag tot en met zondag is het geopend vanaf 14:00 uur en op dinsdag vanaf 17:00uur. Op maandagen is het terras gesloten.

Saint-Tropez aan de Schelde

Tot slot is Bocadero in Antwerpen een echte aanrader! Dit stadsstrand heeft een buitenbar en wordt ook wel het’ Saint-Tropez aan de Schelde’ genoemd door de luxueuze ligbedden, palmbomen en de sfeer die het uitstraat. Ook wordt het tegenwoordig ‘de Coolste Hotspot van Antwerpen’ genoemd. Vanaf het strand heb je uitzicht op de Antwerpse Schelde en op de haven. ’s Avonds zorgen dj’s voor zomerse muziek. Bij Bocadero kun je heerlijk zonnen, ijsjes bestellen en culinair genieten bij een van de vier restaurants die gevestigd zijn op het terrein. Er is een Italiaans restaurant gevestigd, maar ook worden er gastronomische vlees- en visgerechten geserveerd. Ook kun je genieten van Latijns-Amerikaanse invloeden. Voor ieder wat wils dus!

Ook leuk: voor de volledige ontspanning is er ook een Wellness Room aanwezig en kun je leuke strandaccessoires kopen in het strandwinkeltje. ’s Avonds wordt Bocadero omgetoverd tot beachclub met een overdekte lounge waar je kunt genieten van de zonsondergang aan de Schelde. Ook worden er regelmatig festivals, markten en dansavonden georganiseerd. Op de hoogte blijven hiervan? Bekijk dan hier de kalender. Het stadsstrand is dagelijks geopend tot 4 september vanaf 12:00 uur op het terrein aan de Waagnatie Rijnkaai.

Welk stadsstrand zou jij wel eens willen bezoeken?

De 4 gezelligste stadsstranden van ons land! was last modified: september 28th, 2017 by redactie
Share
Geschreven door
redactie

Recent Posts

Toe aan een unieke overnachting?

Vraag jij je nu af wat een unieke overnachting inhoudt? Bij HotelSpecials proberen wij jou…

2 jaar geleden

Sfeervolle kerstmarkten in Limburg – Valkenburg

De plezantste kerstmarkten vind je vlak over de grens. In Valkenburg zijn de kerstmarkten al…

2 jaar geleden

Dit is waarom een wellness vakantie in Duitsland een goed idee is!

In deze tijd wensen we onszelf allemaal wel wat meer rust toe. En waar kan…

3 jaar geleden

De beste winter- en natuuractiviteiten: 8 tips!

Genoeg van al dat binnen zitten? Tijd voor een frisse neus! Ga de deur uit…

3 jaar geleden

De beste alternatieven voor de Kerstmarkten van 2021

De jaarlijkse kerstmarkten in verschillende steden worden vaak druk bezocht en zijn vaak iets waar…

3 jaar geleden

10 Leuke spelletjes voor binnen voor volwassenen

Wanneer je alleen nog maar binnen mag zitten, begint het op een gegeven moment ook…

3 jaar geleden