Vakanties

Voorbereid op reis: de perfecte koffer

Iets wat tijdens het boeken van een reis vaak wordt vergeten of uitgesteld, is de koffer. Pas een paar dagen van tevoren wordt deze uit de kast gehaald en moet deze nog gevuld worden. Soms kom je er dan achter dat je hij tijdens je vorige reis stuk is gegaan, of misschien ben je de code van je cijferslot wel vergeten. Niet zo handig! Een handzame en makkelijke koffer kan je reis soepeler laten verlopen. Maar hoe zorg je er nou voor dat je goed bent voorbereid?

Hoe groot moet de koffer zijn?

Dit is vaak al een lastige om mee te beginnen: wat is nou een handig formaat om mee te nemen? Bedenk hierbij wat voor soort reis je gaat maken. Als je een citytrip gaat maken van maar een paar dagen, dan heb je niet zoveel nodig en is een
grote koffer overbodig. Daarnaast ben je goedkoper uit als je vliegt zonder incheckbagage, dus dit is ook zeker iets om te overwegen. Wil je echter een
koffertje meenemen als handbagage, dan moet deze aan bepaalde eisen voldoen. Check daarom de site van de airline waarmee je vliegt om het maximale formaat te controleren!

Ook is de bestemming en het seizoen van belang. Ga je naar een winterse bestemming of ga je tijdens een sneeuwperiode weg? Dan zul je veel dikkere kleding inpakken dan wanneer je een weekje naar de zon gaat. Denk aan dikke truien, een extra paar sokken en laarzen. Dan zul je zien dat je veel meer ruimte nodig hebt om alles mee te krijgen.

Safety first

Natuurlijk zijn we allemaal bang dat we onderweg onze koffer kwijtraken. Dan zijn al je spullen (even) weg! Niet ideaal. Ga je met z’n tweeën of met meer weg? Zorg dan dat je een set kleding en wat ondergoed bij iemand anders in de koffer doet en vice versa. Mocht er een kwijtraken, dan heb je tenminste nog iets achter de hand. Dit kun je ook doen met bijvoorbeeld medicijnen. Stop de helft van je medicijnen in je koffer en de rest in je handbagage. Mocht een van de twee niet direct de bestemming bereiken, dan zit je niet helemaal zonder. Handig! Natuurlijk kun je ook alles achteraf ter plekke nog kopen. Het belangrijkste zijn de 3 P’s: je paspoort, pinpas en eventueel pillen/medicijnen. Deze mag je nooit uit het zicht verliezen!

Een ander onderwerp dat bij veiligheid komt kijken, is wie er toegang heeft tot je koffer. Als je vliegt, dan krijgen allerlei vreemden jou koffer in je handen. Is deze niet op slot, dan kan het gebeuren dat er iemand in kijkt of dat deze door het gesjouw vanzelf een beetje open gaat. Doe er dus een slotje op! Sommige koffers hebben een ingebouwd slotje met een cijfercode. Kies een code die voor jou logisch en makkelijk te onthouden is, zoals je geboortedatum. Ga je een tijdje niet op vakantie? Schrijf de code dan op een blaadje en stop deze in je koffer. Zonder hem op slot te doen natuurlijk! Als het weer tijd is om je koffer erbij te pakken, dan heb je meteen je code weer bij de hand.

Handige details 

Waar kun je verder op letten bij het kopen van een koffer? Het is handig om een of meerdere zijvakken te hebben. Zo kun je gemakkelijker je bagage indelen, door bijvoorbeeld je schone kleding en souvenirs apart te houden. Dan hoef je niet meer
alles overhoop te halen als je naar iets op zoek bent. Ook hebben veel koffers elastieken op je bagage mee vast te
maken voordat je je koffer helemaal dicht doet. Zo blijft alles op z’n plek en heb je vaak wat extra ruimte. Dat willen we
natuurlijk allemaal! Ook het materiaal van je reismaatje is belangrijk. Een zachte koffer is vaak makkelijker in te pakken doordat ze wat flexibeler zijn, maar een harde koffer biedt meer bescherming.

Waar let jij op bij het kopen van een koffer?

Follow my blog with Bloglovin

Voorbereid op reis: de perfecte koffer was last modified: december 28th, 2017 by
Share
Geschreven door

Recent Posts

Toe aan een unieke overnachting?

Vraag jij je nu af wat een unieke overnachting inhoudt? Bij HotelSpecials proberen wij jou…

2 jaar geleden

Sfeervolle kerstmarkten in Limburg – Valkenburg

De plezantste kerstmarkten vind je vlak over de grens. In Valkenburg zijn de kerstmarkten al…

2 jaar geleden

Dit is waarom een wellness vakantie in Duitsland een goed idee is!

In deze tijd wensen we onszelf allemaal wel wat meer rust toe. En waar kan…

3 jaar geleden

De beste winter- en natuuractiviteiten: 8 tips!

Genoeg van al dat binnen zitten? Tijd voor een frisse neus! Ga de deur uit…

3 jaar geleden

De beste alternatieven voor de Kerstmarkten van 2021

De jaarlijkse kerstmarkten in verschillende steden worden vaak druk bezocht en zijn vaak iets waar…

3 jaar geleden

10 Leuke spelletjes voor binnen voor volwassenen

Wanneer je alleen nog maar binnen mag zitten, begint het op een gegeven moment ook…

3 jaar geleden