Citytrips

8 x lekker lunchen in Maastricht

Maastricht is een van de oudste steden van Nederland. Hier geniet je niet alleen van alle historische bezienswaardigheden, vele winkels en gezellige marktpleinen, maar je vindt er ook de leukste restaurants om te lunchen in Maastricht. Want wat is er leuker dan tijdens een dagje of weekendje weg uitgebreid te lunchen in een gezellige hotspot?

1. Café Zondag – Wijckerbrugstraat 42 

Café Zondag ligt in Wyck, de hipste buurt van Maastricht. Erg groot is het niet, maar het aanbod bij de bar des te breder! Schuif aan voor een van vele broodjes, bagels, panini’s en een verfrissend drankje. Uitgebreid lunchen doe je dus hier. Ondertussen geniet je van de kunst in dit café, want het dient tevens als tentoonstelling voor diverse kunstenaars. ’s Avonds is er regelmatig live muziek, dus houd de agenda in de gaten via hun site!

2. Coffeelovers – Ruiterij 2 

Coffeelovers is de place to be voor koffieliefhebbers en een echte hotspot in Maastricht. Je vindt ze in deze stad op maar liefst zes verschillende locaties. Zo is er altijd wel ergens plek! De locatie op het adres Ruiterij 2 is het enige café met tafelservice. Bestel een heerlijke koffiespecialiteit of een verwarmende thee en ontspan! Is het warm buiten? Dan wordt er een breed terras opgebouwd met uitzicht op de Maas. Een aanrader is de huisgemaakte ijsthee!

3. Witloof – Sint Bernardusstraat/Helstraat 12

Als gerechten ergens met passie worden klaargemaakt, dan is het wel bij Witloof. Het draait hier namelijk niet om het neerzetten van een culinair hoogstandje, maar om het echte, pure eten. Alles is zelfgemaakt, biologisch, eerlijk en natuurlijk smaakvol! Witloof neemt je mee in ons eigen keuken, dat voelt dus een beetje als thuiskomen. Iedere week krijg je een uniek menu onder je neus. Ook voor een Belgisch biertje ben je hier aan het juiste adres. Je hebt keuze uit meer dan 350 soorten!

4. De Brandweerkantine – Capucijnenstraat 21

De Brandweerkantine is een waar begrip onder de inwoners van de stad en lunchen in Maastricht kan nergens typischer. Niemand maakt zich hier ergens druk om. Wil je er een hele dag zitten? Dan is dat geen probleem, niemand die hiervan op- of omkijkt. De broodjes zijn divers en ook aan de kinderen wordt gedacht dankzij een kindermenu en een speelhoek. Trek in een pita broodje of een bagel? Die staan er ook tussen. Het restaurant is groot, dus je kunt altijd ergens aanschuiven. Moet je even wachten op een tafel? Dan kun je even onderuit zakken in een van de zithoekjes. Er is ook een boekenruil-bib. Als je een boek uit hebt, dan kun je ‘m hier in de kast zetten en een andere meenemen, helemaal gratis!

5. Harry’s – Wycker Brugstraat 2

Bijzonder lunchen doe je bij Harry’s. Hier staat fine dining centraal en je voelt je gegarandeerd een ware VIP als je aanschuift bij dit restaurant in Maastricht! Iedere maaltijd wordt met liefde bereid en als een culinair hoogstandje opgemaakt. Het is bijna zonde om het op te eten. Daarbij is het restaurant gevestigd in een monumentaal pand, wat een sfeervolle ambiance geeft. Een tip voor als je met een groep op stap gaat.

6. Marres – Capucijnenstraat 98

Bij Marres komen eten en kunst samen. In het historische huis vind je wisselende tentoonstellingen, je kunt wandelen door de mooie stadstuin en wil je lekker lunchen? In het restaurant ben je welkom voor een hapje en een drankje. Het hoofd van de keuken, Maher, is van jongs af aan al met de internationale keuken bezig en hij maakt nog altijd regelmatig culinaire ontdekkingsreizen voor nieuwe inspiratie. Het is een restaurant zoals er geen één is. Een lunch in Maastricht wordt zo wel heel bijzonder.

7. Bisschopsmolen – Stenenbrug 3

Wist je dat er een groot verschil zit tussen normaal brood bakken en speltbrood bakken? Het neemt veel meer tijd in beslag: een speltbrood bakken duurt maar liefst twee dagen! Bij de Bisschopsmolen kun je met eigen ogen zien hoe dit proces gaat en natuurlijk kun je ook een broodje meenemen voor onderweg of thuis. Verser kan het in ieder geval niet. Naast brood verkopen ze ook vlaaien, croissants, wafels, cakes, mueslimixen en jam. Je kunt ook de ouderwetse molen bekijken. Een lekkere lunch in Maastricht kun je op deze manier goed combineren met het bezoeken van bezienswaardigheden.

8. Café Sjiek – Sint Pieterstraat 13

Bij Café Sjiek lunch je bourgondisch. Ieder ingrediënt wordt met zorg ingekocht door een gespecialiseerd team. Op de kaart vind je een diversiteit aan verse en eenvoudige gerechten uit de regio. Ook is er iedere dag een wisselende dagkaart. Het restaurant wilt liever niet als restaurant getypeerd worden, maar als huiskamer. Het is de bedoeling dat jij je zo erg thuis voelt, dat het net is alsof je thuis bent. Bestel een heerlijk wijntje, praat lekker vrij en geniet.

8 x lekker lunchen in Maastricht was last modified: augustus 31st, 2018 by
Share
Geschreven door

Recent Posts

Toe aan een unieke overnachting?

Vraag jij je nu af wat een unieke overnachting inhoudt? Bij HotelSpecials proberen wij jou…

2 jaar geleden

Sfeervolle kerstmarkten in Limburg – Valkenburg

De plezantste kerstmarkten vind je vlak over de grens. In Valkenburg zijn de kerstmarkten al…

2 jaar geleden

Dit is waarom een wellness vakantie in Duitsland een goed idee is!

In deze tijd wensen we onszelf allemaal wel wat meer rust toe. En waar kan…

3 jaar geleden

De beste winter- en natuuractiviteiten: 8 tips!

Genoeg van al dat binnen zitten? Tijd voor een frisse neus! Ga de deur uit…

3 jaar geleden

De beste alternatieven voor de Kerstmarkten van 2021

De jaarlijkse kerstmarkten in verschillende steden worden vaak druk bezocht en zijn vaak iets waar…

3 jaar geleden

10 Leuke spelletjes voor binnen voor volwassenen

Wanneer je alleen nog maar binnen mag zitten, begint het op een gegeven moment ook…

3 jaar geleden