Categorieën: Dagje uit

Bezoek de Ronde van Vlaanderen 2019!

Elke veertiende zondag van het jaar vindt de klassieker onder de wielerwedstrijden plaats: de Ronde van Vlaanderen. Ook dit jaar kun je op 7 april dit event bijwonen!

De Ronde van Vlaanderen wordt niet voor niets ‘Vlaanderens mooiste’ genoemd. Het parcours van de wielerwedstrijd komt langs de mooiste gebieden van ons land. De wedstrijd start in Antwerpen. Het parcours begint vlak, maar de renners moeten heel wat heuvels overbruggen. Aardig pittig dus! De Ronde van Vlaanderen eindigt ook dit jaar weer in Oudenaarde. De hele route in detail vind je hier.

Tips langs de route van de Ronde van Vlaanderen

Hoe tof zou het zijn als je je bezoek aan de Ronde van Vlaanderen combineert met een gezellig uitstapje? Het parcours is erg veelzijdig, in de omgeving valt van alles te beleven. HotelSpecials zet enkele tips voor jou op een rijtje:

    • Maarkedal: midden in de Vlaamse Ardennen ligt de toeristische trekpleister Maarkedal. Je vindt hier bekende hellingen als Kortekeer en Taaienberg: de helling bestraat met kasseien die als monument wordt beschermd. Voor fietsers en wandelaars is dit een geweldig gebied om te ontdekken, vooral tijdens de Ronde van Vlaanderen 2016. In Maarkedal vind je ook het beschermde monument de Romansmolen, omringd door een prachtig landschap.
      • Oudenaarde: zoals eerder gezegd eindigt de Ronde van Vlaanderen 2016 in Oudenaarde. Het is erg leuk om tijdens het evenement de stad te ontdekken. Bezoek zeker het Stadhuis van Oudenaarde. Naast het feit dat het een indrukwekkend gebouw is, is er ook nog eens een museum in gevestigd! Bewonder hier onder andere portretten van Margaretha van Parma en Lodewijk XIV, een collectie historische wandtapijten en een schitterende zilververzameling. Op restaurantgebied is er veel keuze in Oudenaarde. Voor luxe, gezelligheid en een fantastische prijs-kwaliteitsverhouding moet je bij Restaurant Margaretha’s zijn, deze is te vinden op de Markt vlak bij het stadhuis.

 

    • Kortrijk: langs het parcours vind je ook de veelzijdige stad Kortrijk, gelegen aan de rivier de Leie. Het is een historische stad en zeker een bezoek waard tijdens de Ronde van Vlaanderen! Tijdens de Tweede Wereldoorlog is er veel verwoest in de stad, desondanks is er in het historisch centrum nog veel zoals toen. In Kortrijk zal je veel waardevolle gevels tegenkomen maar ook molens, standbeelden en natuurrijke landschappen. Restaurants zijn er in Kortrijk genoeg. Ben je dol op spaghetti? Voor een heerlijke lunch is Café Tartine in de Sint-Maartenkerstraat een aanrader. Dan moet je de goede spaghetti van Petit Paris in de Rijselstraat proeven. Wil je een combinatie van geschiedenis, musea, winkelen én de Ronde van Vlaanderen? Ga dan rond 3 april 2016 naar Kortrijk!

Wij willen de Ronde van Vlaanderen echt niet missen. Jij?

 

 

Bezoek de Ronde van Vlaanderen 2019! was last modified: januari 22nd, 2019 by redactie
Share
Geschreven door
redactie

Recent Posts

Toe aan een unieke overnachting?

Vraag jij je nu af wat een unieke overnachting inhoudt? Bij HotelSpecials proberen wij jou…

2 jaar geleden

Sfeervolle kerstmarkten in Limburg – Valkenburg

De plezantste kerstmarkten vind je vlak over de grens. In Valkenburg zijn de kerstmarkten al…

2 jaar geleden

Dit is waarom een wellness vakantie in Duitsland een goed idee is!

In deze tijd wensen we onszelf allemaal wel wat meer rust toe. En waar kan…

3 jaar geleden

De beste winter- en natuuractiviteiten: 8 tips!

Genoeg van al dat binnen zitten? Tijd voor een frisse neus! Ga de deur uit…

3 jaar geleden

De beste alternatieven voor de Kerstmarkten van 2021

De jaarlijkse kerstmarkten in verschillende steden worden vaak druk bezocht en zijn vaak iets waar…

3 jaar geleden

10 Leuke spelletjes voor binnen voor volwassenen

Wanneer je alleen nog maar binnen mag zitten, begint het op een gegeven moment ook…

3 jaar geleden