Categorieën: Weekendje weg

Tips voor een weekendje weg in maart!

Een fijne vakantie aan de kust, een luxueus hotel in een mooie stad of een andere mooie bestemming: ook in maart kun je er heerlijk tussenuit. Wij zetten de beste tips voor een weekendje weg in maart voor je op een rij.

Genieten aan de kust

Als je aan de kust denkt, denk je al snel aan Oostende. Wat een heerlijke kustplaats om uit te waaien tijdens lange strandwandelingen! Maar ook het centrum van Oostende is het bezoeken waard. Je kunt diverse wandeltochten doen, zoals de wandeling “Erfgoed met smaak” waarbij je langs diverse prachtige erfgoed locaties komt. Vergeet ook niet te winkelen in een van de autovrije winkelstraten van Oostende. Op zoek naar een hotel in Oostende? Bekijk snel het uitgebreide aanbod.

Als je toch meer op zoek bent naar last minutes aan de kust in Nederland, is Scheveningen een goede tip. Het Scheveningse strand ligt nabij Den Haag, dus je weekendje aan de kust is ideaal te combineren met een dagje shoppen in Den Haag.

Citytrip Amsterdam in maart


Amsterdam is het hele jaar door een toffe bestemming om te bezoeken, dus ook in maart. De Hollandse hoofdstad is zeker geweldig om te winkelen. Oneindige winkelstraten met zowel unieke boetiekjes als grote winkelketens. Maak er een cultureel uitstapje van en bezoek één van de vele musea van Amsterdam. Het Van Gogh Museum is een echte aanrader. Je kunt hier de grootste verzameling werken van de befaamde Vincent van Gogh ter wereld bewonderen. In maart presenteert het museum ‘Lichte Zeden’. De verbeelding van prostitutie in Franse kunst uit de jaren 1850-1910 staat in deze tentoonstelling centraal. Het museum is gerenoveerd in 2013 en sinds 2015 is de nieuwe entree aan het Museumplein geopend. Het Museumplein is het middelpunt van het Museumkwartier, de wijk waar je de meeste musea vindt. Daarnaast vind je er de meest luxe winkelstraten. De bekendste is de P.C. Hooftstraat. Sluit je dag af in een van de gezellige cafés of restaurants . Tip: boek een van de vele rondvaarten! En wil je overnachten? Dat kan in een goedkoop hotel in Amsterdam.

Ga je in de periode tussen eind maart en mei naar Amsterdam? Dan kun je een bezoek aan de Keukenhof niet overslaan. Het is het grootste bloemenpark ter wereld. Wil je meer weten? Lees onze blog over de Keukenhof.

Citytrip Maastricht


Net over de grens met Nederland ligt de fantastische stad Maastricht. Ga in maart een weekendje weg naar Maastricht en ontdek de meest bijzondere bezienswaardigheden. De stad staat vol met rijksmonumenten. De meeste vind je rond het Onze-Lieve-Vrouweplein, waarvan de meest indrukwekkende de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek is. Deze kerk is niet voor niets opgenomen in de Top 100 der Nederlandse UNESCO-monumenten! Meer geschiedenis van de stad kom je tegen als je Fort Sint Pieter bezoekt, bij de grotten van de Sint Pietersberg. Als je niet bang bent in het donker is het heel tof om op avontuur te gaan in deze grotten. Ga mee met een gids en laat je boeien door de meest fantastische geschiedenisverhalen over het labyrint van de mijngangen. Maastricht is een ideale bestemming om stad en natuur te combineren. De ene dag kun je heerlijk gaan shoppen in het centrum, en de andere dag volg je een van de wandelroutes in de natuurrijke omgeving van de Sint Pietersberg.

Na een dag cultuur snuiven, zwieren door de stad, winkelen of wandelen ben je zeker en vast toe aan een fijn diner. Dan zit je in Maastricht goed! De stad staat bekend om haar gastronomie en bourgondisch genieten. Ga zeker eens naar een restaurant of café in de Rechtstraat, tussen het station en het Vrijthof. Dit is één van de tofste straten om een restaurant te bezoeken. En vergeet je geen Maastrichtse lekkernijen zoals stroop of jam mee te nemen voor thuis?

Ben jij van plan om in een weekendje weg in maart te boeken? Wij zijn heel erg benieuwd waar jij naartoe gaat!

Tips voor een weekendje weg in maart! was last modified: februari 11th, 2019 by redactie
Share
Geschreven door
redactie

Recent Posts

Toe aan een unieke overnachting?

Vraag jij je nu af wat een unieke overnachting inhoudt? Bij HotelSpecials proberen wij jou…

2 jaar geleden

Sfeervolle kerstmarkten in Limburg – Valkenburg

De plezantste kerstmarkten vind je vlak over de grens. In Valkenburg zijn de kerstmarkten al…

2 jaar geleden

Dit is waarom een wellness vakantie in Duitsland een goed idee is!

In deze tijd wensen we onszelf allemaal wel wat meer rust toe. En waar kan…

3 jaar geleden

De beste winter- en natuuractiviteiten: 8 tips!

Genoeg van al dat binnen zitten? Tijd voor een frisse neus! Ga de deur uit…

3 jaar geleden

De beste alternatieven voor de Kerstmarkten van 2021

De jaarlijkse kerstmarkten in verschillende steden worden vaak druk bezocht en zijn vaak iets waar…

3 jaar geleden

10 Leuke spelletjes voor binnen voor volwassenen

Wanneer je alleen nog maar binnen mag zitten, begint het op een gegeven moment ook…

3 jaar geleden