Weekendje weg

10 romantische valentijn hotels voor 2024

Ben je al aan het nadenken over een cadeau voor valentijn 2024? Verras je lief tijdens valentijn 2024 met een van deze valentijn hotels in Duitsland, België en Nederland! Vind een romantisch hotel in deze top 10 en geniet van de liefde. De meeste hotels hebben een Romantic Escape Special, waarbij jullie genieten van een late check-out, een flesje bubbels én een romantische verassing op de kamer! In de ochtend staat er ook nog eens een lekker ontbijt voor jullie klaar. Wacht niet te lang, want 14 februari 2024 is het alweer de meest romantische dag van het jaar en zijn sommige hotels misschien niet meer beschikbaar!

1. Bilderberg Château Holtmühle

Wat is er romantischer dan samen overnachten in een gerenoveerd, middeleeuws kasteel? Vier de dag van de liefde in Bilderberg Château Holtmühle in het Nederlands Limburgse Tegelen. Geniet van een drankje bij de open haard. Ontspannen doen jullie in de sauna, het Turks stoombad en het zwembad. Geniet ook samen van de prachtige omgeving en loop door pittoreske dorpjes.

2. Ghent River Hotel

Valentijn 2024 vieren in het centrum van Gent? Overnacht in een voormalig broodbakkerij in Ghent River Hotel. Wandel samen door de middeleeuwse straatjes en bekijk de prachtige gebouwen. Ook een aanrader voor ’s avonds want dan zijn de gebouwen prachtig verlicht. Om je Valentijn compleet te maken kan je een romantische rondvaart doen door de stad.

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen: De ultieme stad voor op-en-top romantiek? Vier Valentijn in Gent!

3. Westcord Fashion Hotel Amsterdam

Genieten van een drankje met uitzicht over Amsterdam, dat kan bij de SKYY Bar van WestCord Fashion Hotel Amsterdam. Vanaf het hotel zijn jullie binnen 15 minuten op het Leidseplein. Samen ontspannen kan in de Wellness Garden met 2 sauna’s, een Turks stoombad en het binnenzwembad. Loop door de negen straatjes en kijk hoe bier wordt gebrouwen bij de Heineken Experience. Valentijn 2024 wordt een onvergetelijk weekend.

4. Golden Tulip Strandhotel Westduin

Zijn jullie zot van de kust? Maak dan samen vanuit Golden Tulip Strandhotel Westduin een mooie strandwandeling, het hotel ligt op slechts 50 meter van het Noordzeestrand in het Nederlandse Koudekerke. Warm daarna op in de infraroodsauna en plons in het binnenzwembad.  Voor het diner hebben jullie keuze uit twee uitstekende restaurants, of maak een uitstap naar Vlissingen en geniet daar van een romantisch diner voor twee.

5. Hotel Dukes’ Palace Bruges

Liever overnachten in een 5-sterren hotel? Hotel Duke’s Palace Bruges in het prachtige Brugge is zeker een aanrader. Wandel samen over de historische bruggetjes en door de pittoreske straatjes. Bekijk de mooie monumenten en kom meer over deze indrukwekkende stad te weten. Verras je lief met een overnachting in dit 5-sterren hotel in hartje centrum. Voor het diner kunnen jullie terecht in een van deze 6 goede restaurants in Brugge.

6. Château de Montvillargenne

Vier valentijn 2024 vlakbij Parijs! Een bestemming die natuurlijk niet kan ontbreken in onze top 10. Château de Montvillargenne is het grootste kasteel van Frankrijk. Het hotel staat midden in de bossen op slechts 35 kilometer van Parijs. Breng een bezoekje aan de stad van de liefde. Geniet ook van de luxe van het hotel. Ontspan samen in het zwembad, de sauna en het Turks stoombad.

7. Hotel Burg Trendelburg

Kastelen zijn onwijs mooi en romantisch. Daarom nog een kasteelhotel, maar deze keer in Duitsland! Het sprookjesachtige Hotel Burg Trendelburg is gelegen in een historisch gebouw, een gerestaureerd middeleeuws kasteel. De historiek van het gebouw is goed merkbaar en maakt de sfeer heel romantisch. Het hotel maakt deel uit van de sprookjesroute. Met deze route kom je langs allerlei sprookjesachtige locaties.

8. Boutique Hotel ’t Huys van Steyns

Het Boutique Hotel ’t Huys van Steyns is een mooi herenhuis uit 1892, op 200 meter van Tongeren.  Het pand werd vroeger bewoond door Louis Steyns, de oprichter van het prestigieuze schoenenmerk Amiorix. Goesting om nog verder terug in de tijd te gaan? Bezoek van het Begijnhof, dat is opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Bezoek de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek en bewonder de schatkamer met een unieke collectie van religieuze kunstvoorwerpen van de 6e tot en met de 19e eeuw.

9. Hotel Klooster Elsendael

In een rustieke omgeving in het Nederlandse Boxmeer ligt Hotel Klooster Elsendael. Zoals de naam al zegt bevindt dit hotel zich in een oud klooster, hoe knus! Het klooster is al eeuwen geleden gebouwd, maar is volledig gemoderniseerd. Wanneer je het klooster binnenkomt voel je meteen de warme sfeer die dit hotel heeft. Het hotel is omringd met natuurgebieden – onder andere Nationaalpark de Maasduinen –  waar jullie samen kunnen wandelen. Dit romantische hotel is ideaal om Valentijnsdag 2024 samen door te brengen.

10. Hotel Dufays

Hotel Dufays ligt in de Belgische Ardennen, in de plaats Stavelot.  Het hotel is een historisch pand uit de 18e eeuw. Ga samen wandelen in de schone natuur of bewonder de straatjes en fonteinen in het stadje. Goesting in ontspanning? Maak dan een uitstap naar het luxe kuuroord Thermes de Spa. Relax in de vele sauna’s en baden en geniet erna van een romantisch diner.

Wat is er nou mooier dan de liefde vieren? Genoeg keuze om jullie valentijn romantisch door te brengen in een van deze valentijn hotels. Verras elkaar en laat je lekker in de watten leggen. In welk hotel van deze 10 romantische hotels met valentijn 2024 zou jij willen overnachten?

10 romantische valentijn hotels voor 2024 was last modified: oktober 18th, 2023 by Hotelspecials
Share
Geschreven door
Hotelspecials

Recent Posts

Toe aan een unieke overnachting?

Vraag jij je nu af wat een unieke overnachting inhoudt? Bij HotelSpecials proberen wij jou…

2 jaar geleden

Sfeervolle kerstmarkten in Limburg – Valkenburg

De plezantste kerstmarkten vind je vlak over de grens. In Valkenburg zijn de kerstmarkten al…

2 jaar geleden

Dit is waarom een wellness vakantie in Duitsland een goed idee is!

In deze tijd wensen we onszelf allemaal wel wat meer rust toe. En waar kan…

3 jaar geleden

De beste winter- en natuuractiviteiten: 8 tips!

Genoeg van al dat binnen zitten? Tijd voor een frisse neus! Ga de deur uit…

3 jaar geleden

De beste alternatieven voor de Kerstmarkten van 2021

De jaarlijkse kerstmarkten in verschillende steden worden vaak druk bezocht en zijn vaak iets waar…

3 jaar geleden

10 Leuke spelletjes voor binnen voor volwassenen

Wanneer je alleen nog maar binnen mag zitten, begint het op een gegeven moment ook…

3 jaar geleden