Dagje uit

Wat te doen op de Vlaamse Feestdag? | Tips voor plezante uitjes

De Vlaamse Feestdag staat alweer bijna voor de deur en dit betekent dat rond 11 juli 2018 overal feestjes en activiteiten te vinden zijn in Vlaanderen. Veel mensen zijn op deze 11 juli vrij. Een perfecte gelegenheid voor leuke uitjes met het hele gezin. Maar voordat alle tips en plezante uitjes je om de oren vliegen, duiken we heel even in de geschiedenis van het ontstaan van de Vlaamse Feestdag. Want, waarom vieren we het eigenlijk? En wat vieren we eigenlijk?

Sinds het jaar 1973 herinneren we de slag op 11 juli 1302, waarbij milities van de Vlaamse steden en gemeenten een leger van Franse ridders op paarden versloeg in Kortrijk. De milities waren vooral boeren en ambachtslieden. Tot zo ver de geschiedenis van de Vlaamse Feestdag.

Wat is er allemaal te doen op de Vlaamse Feestdag?

Op 11 juli worden de leeuwenvlaggen weer bovengehaald, maar met vlaggen zwaaien doen we natuurlijk niet alleen op de Vlaamse Feestdag, want er zijn zoveel leukere dingen te doen op deze feestelijke dag! Wil je weten wat? Lees dan gauw verder…

Vlaamse Feestdag in Antwerpen

Zoals vorig jaar (en de jaren daarvoor), komt ook dit jaar Vlaanderen Feest weer terug op de Grote Markt en de Groenplaats. Vanaf begin van de middag tot 6 uur is het bij uitstek de locatie voor de kleine kinderen. Er is veel animatie en er staan springkastelen waar de allerkleinste zich prima vermaken.

Vanaf half 8 ’s avonds begint het avondprogramma op de Grote Markt. Met dj’s en andere artiesten. Er is een live programma met kei gave optredens en veel gezelligheid. Dat wil je toch niet missen?

Trek naar de badstad Oostende

Ieder jaar weer trekt het vuurwerkfestival in de badstad Oostende tienduizenden bezoekers. Niet gek ook, want tijdens het Internationaal Vuurwerkfestival Oostende zijn er verschillende spectaculaire, prachtige vuurwerkshows. De eerste dag begint niet op 11 juli 2018, maar op 10 juli. De start van het vuurwerk is 11 uur ’s avonds. Dit kun je mooi combineren met het Vlaanderen Feest in Antwerpen. Al zal der in Oostende ook genoeg te doen zijn, van marktjes tot avondshows.

Heel Brussel danst op de Vlaamse Feestdag

Op de Vlaamse Feestdag stond Brussel in 2017 helemaal in het teken van dansen! Dus dit evenement zal dit jaar weer terug komen in onze prachtige hoofdstad. Het centrum van Brussel wordt omgetoverd tot een grote dansvloer, een wandelparcours en een podium voor artiesten.

Naast “Brussel Danst” is er nog veel meer te doen in de stad tijdens de Vlaamse Feestdag. Zo zijn er allerlei marktjes te vinden en kraampjes met lekker eten. Het is een groot feest in de stad!

Ben jij tijdens de Vlaamse Feestdag op zoek naar een hotel? Bekijk ons ruime aanbod hier.

Weet jij een kei plezant evenement bij jou in de buurt tijdens de Vlaamse Feestdag? Laat het ons weten, dan voegen wij het evenement toe aan ons lijstje.

Wat te doen op de Vlaamse Feestdag? | Tips voor plezante uitjes was last modified: januari 23rd, 2018 by
Share
Geschreven door

Recent Posts

Toe aan een unieke overnachting?

Vraag jij je nu af wat een unieke overnachting inhoudt? Bij HotelSpecials proberen wij jou…

2 jaar geleden

Sfeervolle kerstmarkten in Limburg – Valkenburg

De plezantste kerstmarkten vind je vlak over de grens. In Valkenburg zijn de kerstmarkten al…

2 jaar geleden

Dit is waarom een wellness vakantie in Duitsland een goed idee is!

In deze tijd wensen we onszelf allemaal wel wat meer rust toe. En waar kan…

3 jaar geleden

De beste winter- en natuuractiviteiten: 8 tips!

Genoeg van al dat binnen zitten? Tijd voor een frisse neus! Ga de deur uit…

3 jaar geleden

De beste alternatieven voor de Kerstmarkten van 2021

De jaarlijkse kerstmarkten in verschillende steden worden vaak druk bezocht en zijn vaak iets waar…

3 jaar geleden

10 Leuke spelletjes voor binnen voor volwassenen

Wanneer je alleen nog maar binnen mag zitten, begint het op een gegeven moment ook…

3 jaar geleden