Citytrips

Weekendje Brugge – wat moet je gezien hebben?

Je hebt besloten samen op citytrip naar Brugge te gaan. Super goed idee want Brugge is dé stad om van een stedentrip te genieten. Maar waar ga je beginnen. Natuurlijk boek je het hotel wat het beste past bij jullie. Hotels in Brugge heeft HotelSpecials genoeg. Nog op zoek? Neem dan een kijkje bij alle hotels in Brugge.

Maar dan heb je het hotel en wil je natuurlijk weten wat je allemaal gezien moet hebben als je in Brugge bent. Daarom geven wij jou op een rijtje alle bezienswaardigheden en Brugge die je prima tijdens een weekendje Bruggen kunt bezoeken of bewonderen.

Rondvaart Brugge

Een stedentrip naar Brugge is niets zonder een rondvaart over de Reien. De Reien? Ja de Reien van Brugge zijn net zoals de grachten van Amsterdam. En daarom kun je natuurlijk Brugge niet beter beleven dan vanaf het water. Er zijn tal van rondvaart tochten die je kunt boeken, zoek van te voren uit welke je het leukste vindt, welk tijdstip het beste past en voila. Je hebt nummer 1 to do in Brugge afgevinkt van je lijstje.

De Markt van Brugge

Gezelligheid in overvloed. De Markt van Brugge staat bomvol restaurantjes, cafés en prachtige gebouwen. Het is echt het hart van de stad en de meeste bezienswaardigheden vind je ook op en om de Markt. Check ook zeker de 2 meest belangrijke personen van Brugge midden op het plein.

Vismarkt en Burg in Brugge

Als je denkt dat dat alleen de Markt gezellig is, dan ben je nog niet op de Vismarkt geweest. De Vismarkt van Brugge staat bekend om natuurlijk de vis en goede visrestaurants vind je dan ook aan dit plein. Tip: ga eens op zaterdag, dan is het echt een spektakel. Let wel op, het kan dan extra druk zijn.

En niet alleen de Vismarkt behoort tot de plaatjes van Brugge ook Burg, het plein dat net zo mooi is als de Markt. Wist je dat dit vroeger een vesting was die werd ommuurd? Je kon via een toegangspoort naar binnen. Leuk om door de nog overgebleven poort te lopen.

Het Belfort

Het Belfort is een aanrader en dat is niet zomaar. Naast dat het een schatkamer is uit de geschiedenis is het ook de mogelijkheid om een prachtig uitzicht over Brugge te hebben, zowel overdag als ’s avonds. Je hoeft alleen maar 83 meter omhoog te klimmen door middel van een trap. Maar je wordt zeker beloond met een geweldig uitzicht. In Het Belfort heb je ook een mooie kunstcollectie van de bekende kunstenaar Salvador Dalí. Heb je wat meer tijd, ga hier zeker kijken, want zijn kunst is bijzonder.

Begijnhof uit 1244

In Brugge is er 1 Begijnhof bewaard gebleven en die kun je van zowel buiten als binnen bewonderen. Het oudste huisje is namelijk opengesteld voor publiek. Je vindt het Begijnhof met begijnhuisjes in Brugge, hoe kan het ook anders, op adres Begijnhof 24-28-30.

Chocolade museum

Wat is Brugge zonder chocola, wat is eigenlijk heel België zonder chocolade. Je vindt het in Brugge bijna op elke hoek maar als je echt alles wilt weten van dé Belgische chocolade ga je naar het Chocolade museum natuurlijk. Verwacht niet geen Sjakie en de chocoladefabriek niveau maar tussen de historische elementen door is dit best een leuke zijstap.

De stadspoorten van Brugge

Ben je naar Brugge gekomen met de auto? Dan kun je de stadspoorten niet over het hoofd hebben gezien. Deze imposante poorten sieren de stad als je binnen komt rijden. Alsof je op bezoek gaat bij de koning en koningin. Super tof! Is het mooi weer? Maak dan een wandeling langs de stadspoorten en strijk neer op het gras met een picknickmand. Hier voel je je gelijk thuis want er staan prachtige witte molens bij het gras.

Onze-Lieve-Vrouwe Kerk

Zoals elke stad met een mooie geschiedenis heeft ook Brugge een aantal kerken die het bezoeken waard zijn. Hieronder opgesomd welke er zijn en wat ze uniek maakt:

  • Onze-Lieve-Vrouwe kerk: stamt uit 1230 en je vind er het graf van Maria van Bourgondië. Tevens zijn er kunstwerken te vinden van Madonna met kind van Michelangelo.
  • Sint-Salvatorskathedraal: deze oudste parochiekerk van Brugge heeft een indrukwekkend interieur.
  • Heilig-Bloedbasiliek: bezoek het op vrijdag en bewonder de schatkamer.

Ben jij al eens in Brugge geweest en heb je leuke bezienswaardigheden die op dit lijstje thuishoren? Laat het ons weten, dan voegen wij ze toe. Want hoe meer tips, hoe beter natuurlijk.

Veel plezier in Brugge alvast.

Extra tip! >> Lekker eten in Brugge

Weekendje Brugge – wat moet je gezien hebben? was last modified: september 4th, 2018 by
Share
Geschreven door

Recent Posts

Toe aan een unieke overnachting?

Vraag jij je nu af wat een unieke overnachting inhoudt? Bij HotelSpecials proberen wij jou…

2 jaar geleden

Sfeervolle kerstmarkten in Limburg – Valkenburg

De plezantste kerstmarkten vind je vlak over de grens. In Valkenburg zijn de kerstmarkten al…

2 jaar geleden

Dit is waarom een wellness vakantie in Duitsland een goed idee is!

In deze tijd wensen we onszelf allemaal wel wat meer rust toe. En waar kan…

3 jaar geleden

De beste winter- en natuuractiviteiten: 8 tips!

Genoeg van al dat binnen zitten? Tijd voor een frisse neus! Ga de deur uit…

3 jaar geleden

De beste alternatieven voor de Kerstmarkten van 2021

De jaarlijkse kerstmarkten in verschillende steden worden vaak druk bezocht en zijn vaak iets waar…

3 jaar geleden

10 Leuke spelletjes voor binnen voor volwassenen

Wanneer je alleen nog maar binnen mag zitten, begint het op een gegeven moment ook…

3 jaar geleden