Categorieën: Vakanties

Zomervakantie in de kustprovincies van Nederland

Sommige mensen vliegen tijdens de zomervakantie naar de gekste plekken. De Bahama’s, een tropisch eiland of een stad als New York City: het lijkt bijna wel ‘hoe verder, hoe beter’. Natuurlijk ben je in eigen land niet altijd verzekerd van mooi weer, maar toch is het toch wel heel fijn om lekker dicht bij huis te blijven. Dan kun je gewoon met de auto weg en het vergt niet zoveel planning. En we hebben echt wel heel mooie dagen er tussen zitten in de zomermaanden! Daarnaast kun je er veel makkelijker vaker tussenuit. Wijk deze zomer eens uit naar de kustprovincies van ons buurland en kies voor een zomervakantie in Nederland! Dit zijn overigens ook perfecte opties voor een weekendje weg.

Uiteenlopende badsteden

Nederland heeft een uitgestrekte kustlijn met veel diverse stranden. Scheveningen is een van de bekendste. Dit strand ligt namelijk nabij het bruisende Den Haag, waardoor veel toeristen even een uitstapje naar de kust maken om heerlijk uit te waaien en te ontsnappen uit de stadse drukte. Je vindt hier veel gezellige beachclubs en natuurlijk de bekende pier met het reuzenrad.

Ben je een actieve vakantieganger? Zoek dan eens het strand van Noordwijk op. Dit is dé broedplaats voor nieuw watersport talent! Je ziet hier altijd wel kiters en windsurfers. Het is dan ook het thuis voor het jaarlijkse kitesurfevenement Kiteboard Open. Ga er zelf ook op uit voor een toffe activiteit ga kanoën, raften of neem een lesje powerkiten!

Ben je juist op zoek naar een wat onbekender en rustiger plekje tijdens jouw weekendje weg? Breng dan tijdens je zomervakantie in Nederland een bezoek aan Wijk aan Zee. Dit pittoreske dorpje heeft maar één toegangsweg, dus zorg dat je op zomerse dagen er snel bij bent! Het plaatsje is klein, maar heeft allerlei gezellige restaurantjes, mooi wandelroutes door het duin en je kunt bunkers uit de Tweede Wereldoorlog bezoeken. En natuurlijk is het rustige strand erg uitnodigend om even lekker te zonnebaden.

Wil je tijdens je zomervakantie in Nederland een uitstap maken naar de dierentuin? We hebben in deze blog de top 5 beste dierentuinen in Nederland op een rijtje voor je gezet.

Haarlem

Stadse gezelligheid tijdens jouw zomervakantie Nederland

Amsterdam kennen we onderhand wel. Het is een levendige plek waar je je nooit verveelt, maar soms ben je wel eens toe aan wat anders. En ver hoef je daarvoor niet te zoeken! Wijk eens uit naar het nabijgelegen Haarlem, op slechts een kwartiertje met de trein vanaf Amsterdam. Ook deze stad heeft de mooie grachten en sfeervolle gebouwen, maar het is veel minder hectisch dan de Nederlandse hoofdstad. Zeker de moeite waard tijdens jullie zomervakantie in Nederland!

Een goed alternatief voor Den Haag en Rotterdam is Leiden, de Stad van de Ontdekkingen. Dat is niet zonder reden: dankzij de rijke geschiedenis vind je hier veel musea, theaters en een schitterende binnenstad. Het is net één groot openluchtmuseum! Wandel bijvoorbeeld door de 35 hofjes van de stad en ervaar de rust en de stilte. Of bezoek alle drie de steden: een perfecte combinatie voor je zomervakantie in Nederland!

De frisse lucht van de natuur

Nederland is ook rijk aan natuurgebieden, in de kustprovincies zijn dit veelal duingebieden. Nationaal Park Zuid-Kennemerland is een van de bekendere. Spot hier de mooiste flora & fauna en neem een kijkje bij overblijfselen van vroegere nederzettingen! Na afloop loop je zo het strand op bij een gezellige tent op het strand van Zandvoort. Op korte afstand van dit park ligt het Noord-Hollands Duinreservaat, waar je vrienden maakt met de hooglanders. Aan het eind van dit park ligt het strand van Heemskerk, welke alleen toegankelijk is met de fiets.

Wil je liever niet zo ver de grens over? Dan is ook de zuidelijke provincie Zeeland perfect om te ontdekken tijdens de zomervakantie in Nederland. Stap de fiets op en ga eropuit! Onderweg kom je van alles tegen; van pittoreske dorpjes tot de mooiste stukjes natuur. Tevens vind je op de grens het grenspark de Zoom-Kalmthoutse Heide. Zo ben je toch een beetje thuis!

Wat zou jij het allerliefste doen tijdens je zomervakantie in Nederland?

Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Zomervakantie in de kustprovincies van Nederland was last modified: juli 4th, 2018 by
Share
Geschreven door

Recent Posts

Toe aan een unieke overnachting?

Vraag jij je nu af wat een unieke overnachting inhoudt? Bij HotelSpecials proberen wij jou…

2 jaar geleden

Sfeervolle kerstmarkten in Limburg – Valkenburg

De plezantste kerstmarkten vind je vlak over de grens. In Valkenburg zijn de kerstmarkten al…

2 jaar geleden

Dit is waarom een wellness vakantie in Duitsland een goed idee is!

In deze tijd wensen we onszelf allemaal wel wat meer rust toe. En waar kan…

3 jaar geleden

De beste winter- en natuuractiviteiten: 8 tips!

Genoeg van al dat binnen zitten? Tijd voor een frisse neus! Ga de deur uit…

3 jaar geleden

De beste alternatieven voor de Kerstmarkten van 2021

De jaarlijkse kerstmarkten in verschillende steden worden vaak druk bezocht en zijn vaak iets waar…

3 jaar geleden

10 Leuke spelletjes voor binnen voor volwassenen

Wanneer je alleen nog maar binnen mag zitten, begint het op een gegeven moment ook…

3 jaar geleden